Αρχική » » Παροχές υγείας «ασπίδα» για τις οικογένειες των στρατιωτικών

Παροχές υγείας «ασπίδα» για τις οικογένειες των στρατιωτικών


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΓΙΑ ΣΥΖΥΓΟΥΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ προστασία και υγει­ονομική περίθαλψη για τις οικογέ­νειες των στρατιωτικών προβλέπει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγμα­τος που κατέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το σχέδιο που κατα­τέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία αφορά ...
την «υγειονο­μική περίθαλψη των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος και των μελών των οικογενειών τους».

Σύμφωνα με αυτό, δικαιούνται υγειονομικής περίθαλψης: 

Ο σύζυγος ή η σύζυγος, εφόσον δεν είναι ασφαλισμένος σε άλλο Ταμείο ή Οργανισμό, περιλαμβάνο­νται και αυτοί οι οποίοι βρίσκονται σε διάσταση.

Τα παιδιά (γνήσια, εκτός γάμου και υιοθετημένα) στρατιωτικού μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους.

Τα παιδιά μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους, εφόσον είναι άνεργα

Τα παιδιά μέχρι τη συμπλήρωση του 26ου έτους της ηλικίας τους, εφόσον σπουδάζουν σε ανώτερες και ανώτατες Σχολές στην Ελλάδα ή την αλλοδαπή, όπως επίσης και εφόσον σπουδάζουν σε αναγνωρι­σμένα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Τα παιδιά που έχουν αναπηρία 67% και πάνω, ανεξάρτητα από το εάν εργάζονται ή όχι.

Τα παιδιά που πάσχουν από Με­σογειακή, Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, εφόσον απασχολούνται περιστα­σιακά και όχι μόνιμα. 

Οι γονείς (φυσικοί ή θετοί) εφό­σον το ετήσιο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει την ετήσια συνολική κα­τώτερη σύνταξη γήρατος του ΟΓΑ και δεν έχουν δικαίωμα ασφάλισης σε άλλον ασφαλιστικό φορέα. 

Τα αδέλφια στρατιωτικών που έχουν αναπηρία άνω του 67% και δεν δικαιούνται υγειονομική περί­θαλψη από ασφαλιστικό φορέα, αλλά και το ετήσιο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει την ετήσια συνο­λική κατώτερη σύνταξη γήρατος του ΟΓΑ.

Οι άγαμες θυγατέρες και αδελφές των στρατιωτικών, οι οποίες είναι άνω των 40 ετών, εφόσον δεν έχουν δικαίωμα περίθαλψης από άλλο φορέα.

Το σχέδιο προβλέπει ασφάλιση και για το/τη διαζευγμένο/η σύζυγο, αρκεί, μεταξύ άλλων, ο γάμος να λύθηκε αμετάκλητα μετά το 40ό έτος της ηλικίας και να έχουν μεσο­λαβήσει τουλάχιστον 5 χρόνια από την τέλεση του γάμου μέχρι την κατάθεση της αγωγής διαζυγίου.

ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-17/03/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger