Αρχική » » Στρατιωτικά τεχνάσματα

Στρατιωτικά τεχνάσματα


✓ Μηχανικάριοι σε άσκηση στα πλωτά μέσα.
✓ Ζούμε τον θρίαμβο του Όπλου του Μηχανικού. Ειδικεύεται σε πολλά χρήσιμα. Γεφυροποιία, ναρκοπέδια, καταστροφές με εκρηκτικά, φράχτες, κόμματα και άλλα. 

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΚΟ 

Το Μηχανικό είναι Όπλο υπο­στήριξης. Οι οπλίτες του πά­νε πρώτοι στο πεδίο της μά­χης και φεύγουν τελευταίοι. Η κωδι­κοποίηση των καθηκόντων τους συ­νοψίζεται σε εξής: «Θέση και άρση κωλυμάτων». Το κέντρο εκπαίδευ­σης βρίσκεται στο Ναύπλιο. Η Σχο­λή Μηχανικού στο Λουτράκι. Το έμ­βλημα του Μηχανικού είναι η κεφαλή ενός πολιορκητικού κριού. Το σύνθημά του, «Αμ' έπος αμ' έργον». 

Αν κάναμε αντιστοίχιση πολιτι­κής και στρατιωτικής ζωής, θα λέγα­με ότι το Μηχανικό είναι ο ΑΚΤΩΡ του... Στρατού. Ο διευθυντής Μηχα­νικού του ΓΕΣ είναι (με το συμπάθιο και άνευ παρεξήγησης και χίλια συγ­γνώμη για τον παραλληλισμό) ο βαθμοφόρος ομόλογος του Μπόμπολα -με τη διαφορά ότι δεν ασχολείται με εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεορά­σεις και κυβερνήσεις. Σε περίοδο ειρή­νης αυτό το σπουδαίο Όπλο κάνει κα­τασκευές: κτίρια, στρατόπεδα, δρό­μους, γέφυρες, ό,τι βάζει ο νους σου. Μπορεί να σου σηκώσει από πολυκα­τοικία μέχρι ουρανοξύστη σε χρόνο μηδέν και στα διαλείμματα να στρώ­σει ναρκοπέδια εκτάσεως ίσης με την Αλάσκα -καλό αυτό, για να κονομή­σει και καμιά MKO που θα αναλά­βει την αποναρκοθέτηση. Φυσικά, τα έργα του είναι τέλεια και δεν έχουν υπερτιμολογήσεις. 

Τίλιο 

Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου μας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ενημερωθήκαμε γι΄ αυτό το σπουδαίο και κρίσιμο Όπλο, ούτως ώστε να κα­ταλάβουμε καλύτερα πόσο ντεμέκ είναι η πολιτική κατάσταση που βιώνουμε. Ο Στρατός με τους κουστουμάτους ασχολείται με θέση και άρση κωλυμάτων, αλλά πολιτικάντικης φύ­σεως. Σου λένε, «αφού η πασοκάρα εί­ναι καπούτ, θα σου βάλουμε κωλύμα­τα για να τρακάρεις πάνω στα συμφέροντά μας και να μείνεις εκεί». 

Δεν μπορεί, κάπου θα την πατή­σει ο ψηφοφόρος, ο οποίος ξετσιμπλιάστηκε. Τρέχει αλλού; Βάλ' του, ρε παιδί, μου μια Ελιά στον δρόμο, θα τη σακουλευτεί τη φτιάξη; Ίσως όχι. Αν τη σκαπουλάρει από την Ελιά, σκάψε ένα όρυγμα στη λεωφό­ρο που να έχει μέγεθος σαν Ποτάμι. Πιθανότατα να πέσει μέσα και η διά­θεση του για αντίσταση να πνιγεί μέ­σα στο τίλιο του Νίκου Δήμου ή στο τσάι φρούτα του δάσους που κου­βαλάει σε παγούρι (εντός του σχο­λικού σακιδίου του) ο ίδιος ο Σταύ­ρος ο Θεοδωράκης, αυτοπροσώπως. Εκείνος, η Αυτού Δημοσιογραφική και Εστιατορική Γαληνότητά Του. Πάντως, εντός της Ελιάς και στον πάτο του Ποταμιού, αν κοιτάξεις καλά, θα δεις ένα αμφίβιο, φτυστό ο Κώστας Σημίτης! 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-18/03/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger