Αρχική » » Οι παροχές σε είδος και το ζεστό χρήμα από τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος

Οι παροχές σε είδος και το ζεστό χρήμα από τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος


ΕΝΣΤΟΛΟΙ με μηνιαίες αποδοχές της τάξης των 1.500 ευρώ, ευπα­θείς ομάδες με πολύ χαμηλά ει­σοδήματα και περιουσία, άστεγοι, ανασφάλιστοι επαγγελματίες και υπερήλικες θα ωφεληθούν τελικά από το περίφημο «κοινωνικό μέ­ρισμα», σύμφωνα με όσα προβλέ­πονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Σύμφωνα με τις διατάξεις, το συνολικό πο­σό του «κοινωνικού μερίσματος» κατανέμεται σε:

1. Ενισχύσεις 450.000.000 ευ­ρώ σε πολίτες και οικογένειες με χαμηλό συνολικό ετήσιο ει­σόδημα και ...
ακίνητη περιουσία μικρής αξίας. Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερί­σματος, το ακριβές ποσό κ.ά. θα καθοριστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.

2. «Κοινωνικές επιταγές» 20.000.000 ευρώ για δράσεις στέγασης - σίτισης - κοινωνικής φροντίδας για τους αστέγους. Πρόκειται για παροχή σε είδος με τη μορφή ατομικής επιταγής, την οποία θα εξαργυρώνουν οι άστε­γοι σε συγκεκριμένους δημόσι­ους φορείς, ιδρύματα κ.α.

3. Παροχές ασθένειας, επίσης σε είδος, έως την 28η Φεβρουαρίου 2015. Το πρόγραμμα αφορά:

Ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι διέκοψαν την επαγγελματική δραστηριότητά τους. Την πα­ροχή δικαιούνται οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους, εφό­σον οι οφειλές τους στον οικείο ασφαλιστικό φορέα αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013, και ο μέ­σος όρος του συνολικού οικογε­νειακού εισοδήματος τους κατά τα ως άνω έτη δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ.

Ασφαλισμένους του Τομέα Μη­χανικών και Εργοληπτών Δημόσιων Έργων του ΕΤΑΑ, οι οποί­οι έχουν απολέσει την ασφαλιστι­κή ικανότητά τους λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό φορέα τους. Ισχύουν τα ίδια κριτήρια με τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. 

Υπερήλικες ασφαλισμένους του ΟΓΑ και τα προστατευόμενα μέ­λη τους.

4. Χορήγηση εφάπαξ χρημα­τικής ενίσχυσης, 500 ευρώ ανά άτομο, σε ένστολους με ει­σόδημα έως 1.500 ευρώ. Οι έν­στολοι πρέπει να ήταν εν ενερ­γεία κατά την 31η Ιανουαρί­ου φέτος και θα ληφθούν υπό­ψη οι συνολικές μεικτές τακτικές αποδοχές του ίδιου μήνα. Η ενί­σχυση θα καταβληθεί ολόκλη­ρη (500 ευρώ), έως τα 1.500 ευ­ρώ. Για τις αποδοχές πάνω από τα 1.500 ευρώ και έως τα 1.542 ευρώ, θα μειώνεται κατά 12 ευ­ρώ για καθένα επιπλέον ευρώ αποδοχών. Δηλαδή, ένστολος με αποδοχές 1.501 ευρώ θα πά­ρει ενίσχυση 488 ευρώ, ενώ για αποδοχές 1.540 ευρώ θα δοθεί ενίσχυση 20 ευρώ και για απο­δοχές 1.542 ευρώ δεν θα δοθεί ενίσχυση.

Στ. Κράλογλου
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-31/3/2014)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger