Αρχική » » Ψίχουλα παίρνουν οι ένστολοι...

Ψίχουλα παίρνουν οι ένστολοι...


- «Ένα εφάπαξ 500άρικο, είναι κοροϊδία...», λένε στελέχη της ΠΑ. 

Στις 9 Μαΐου, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, θα μοιραστεί στους έν­στολους το... εφάπαξ βοήθημα. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικο­νομικών, οι ένστολοι που θα λάβουν το «επίδομα αλληλεγγύης» ανέρχο­νται σε 64.065 άτομα. Από αυτούς οι 26.525 είναι αστυνομικοί, οι 2.315 λι­μενικοί, οι 1.480 πυροσβέστες και μόλις 33.745 άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ως όριο καθορί­στηκαν τα 1.500 ευρώ στις ακαθάρι­στες τακτικές αποδοχές, που απλά ση­μαίνει 900 με ...
1.000 ευρώ καθαρά. Δηλαδή, ένα στέλεχος που παίρνει 1.550 ευρώ μικτά, δηλαδή 1.100 πε­ρίπου καθαρά, δεν δικαιούται τίποτα! Το επίδομα θα δοθεί, χωρίς κρατήσεις 

και φόρους και ως βάση θα ληφθεί το μηνιαίο εισόδημα που είχαν οι ένστο­λοι τον Ιανουάριο του 2014. Πολλά στελέχη δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκειά τους, διότι δεν περίμεναν α­πλά ένα εφάπαξ βοήθημα, αλλά μία αύξηση του μισθού τους, τουλάχιστον κατά 100 ευρώ, σε τακτική βάση και για όλους. 

Στέλεχος της ΠΑ έλεγε στη στήλη ότι «όταν έχεις χάσει τουλάχιστον 10.000 ευρώ από το ετή­σιο εισόδημα σου, ένα εφάπαξ 500άρικο είναι κοροϊδία...». 

Αρκετά πάντως στελέχη, εξέφραζαν την άπο­ψη ότι η εφάπαξ μορφή του επιδόματος σχετίζεται με την πρόσφατη από­φαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς των ενστόλων και άρα σύντομα αναμένεται η αναπροσαρμογή τους. 

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθα­νόν οι αναπροσαρμογές στους μισθούς και στις συντάξεις να γίνει με τον μισθό του Μαΐου 2014... Τυχαίο; 

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-23/03/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger