Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ

  
Ορίστε ένα λαμπρό παράδειγμα δημοκρατίας που θα πρέπει άμεσα να το υιοθετήσουν και οι εγχώριοι δημοκράτες, πολύ κακώς μάλιστα που δεν το έχουν κάνει ακόμα. Στο φιλελεύθερο, προοδευτικό και πάνω από όλα λαϊκό, σοσιαλι­στικό παράδεισο της Βορείου Κορέας διεξήχθη­σαν εκλογές. Ο εκλεκτός λοιπόν του λαού, κατά τύχη γιος του προηγούμενου και εγγονός του προ-προηγούμενου, έλαβε σε μια πεντακάθαρη ψηφοφορία ποσοστό 100%!

Μπορεί να μου πει ένας λογικός άνθρωπος γιατί η ελληνική κυβέρνηση προχωράει με τόσο αργά ...
βήματα στην εφαρμογή και εδώ των κατάλ­ληλων μέτρων ώστε να εξελιχθούμε και εμείς στον δεύτερο επί γης παράδεισο, μετά τη Βόρειο Κορέα φυσικά. Σαμαράς και Κιμ Γιονγκ Ουν, αγα­πημένοι για πάντα.

Ελπίζουμε πάντως ο Σαμαράς-Μπέη να πείσει τον Σουλτάνο να αφήσει και τίποτα σε εμάς τους γκιαούρηδες, ώστε να μπορέσουμε να απολαύ­σουμε μετά τον δημοκρατικό παράδεισο που οραματίζεται. Γιατί προς το παρόν δεν δείχνει ο Ερντογάν πρόθυμος να σταματήσει να ασχολείται με εμάς και μάλλον καλοβλέπει τους φυσικούς μας πόρους.

Για να μην έχει κανείς αμφιβολία για αυτό, στέλνει μια φρεγάτα και δύο υποβρύχια να υπο­στηρίξουν το Barbaros που εδώ και σχεδόν τρεις μήνες διεξάγει έρευνες εντός της κυπριακής Απο­κλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Τσάμπα τα έξοδα αν θέλετε τη γνώμη μου, μιας και δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να ενοχλήσει κανείς το ερευνητικό σκάφος. Έχουν άλλα θέματα να ασχοληθούν οι πολιτικοί (τεράστιοι) ηγέτες Ελλάδος και Κύπρου, που καιρός τώρα για εθνική κυριαρχία.

Υπάρχει όμως καιρός για έκτακτες κρίσεις και προαγωγές παιδιών του κομματικού σωλήνα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Άξιοι ανώτατοι αξιωματικοί προήχθησαν από μια ακόμα πιο άξια κυβέρ­νηση, η οποία λέει να κάνει μερικές χάρες της τελευταίας στιγμής, τώρα που οι μέρες της μάλλον τελειώνουν.

Αυτό είναι διαχρονικά το μεγαλύτερο πρόβλη­μα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Βασικό κριτήριο για την εξέλιξη των αξιωματικών, ειδικά από το βαθμό του Ταξίαρχου και πάνω, ήταν, είναι και θα είναι μέχρι να αλλάξει αυτό το καθεστώς, η πίστη και οι δηλώσεις υποτέλειας στα κομματικά γραφεία των κομμάτων του «συνταγ­ματικού τόξου».

Εξαίρεση φυσικά, όσοι έχουν κάνει τις δηλώ­σεις υποτέλειας του στα … αγγλικά, οπότε δεν έχουν να ανησυχούν για εκλογές και άλλες τέτοιες μικρότητες. Η πρεσβεία τους εξασφαλίζει μια καλή σταδιοδρομία και επαγγελματική αποκατά­σταση μόλις συνταξιοδοτηθούν.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως η πρεσβεία και οι προϊστάμενοι της από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, έχουν πολλούς λόγους να ανησυχούν. Το σχέδιο Ουκρανία και το όνειρο για επέκταση του ΝΑΤΟ σε περιοχές «μαλακά υπογάστρια» της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη.

Για μια ακόμα φορά, πέρα από τις περι­πτώσεις Γεωργίας και Συρίας, όχι απλά δεν κατάφεραν να επιβάλλουν τα σχέδια τους αλλά η κατάσταση όπως φαίνεται πως θα διαμορφωθεί τώρα, είναι πολύ χειρότερη για τους Αμερικάνους από ότι πριν την έναρξη της κρίσης.

Το διπλωματικό κόστος της τρίτης παταγώδους αποτυχίας της Αμερικανικής Πολιτικής είναι τεράστιο και τις πραγματικές του συνέπειες θα τις δούμε τα επόμενα χρόνια. Το μόνο ανησυχητικό είναι πως όταν μια υπερδύναμη εξασθενεί πάντα ενισχύεται η αστάθεια διεθνώς. Πραγματικά, είναι πολύ άσχημη εποχή για την χώρα μας για να πορεύεται σε περιβάλλον αστάθειας.

SΝΙΡΕR
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-12/03/2014)






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger