Αρχική » » Επί Σκοπόν

Επί Σκοπόν


Περίεργη η ιστορία στα Ίμια και ανησυχητική η έλλει­ψη συνεννόησης που υπήρξε από την ελληνική πλευρά.

Η αποβίβαση ομάδας "μεταναστών" στα Ίμια έχει τεθεί στο μικροσκόπιο ΓΕΕΘΑ και Ακτοφυλακής αλλά...
ασφαλές συμπέρασμα για το τι συνέβη δεν έχει προκύψει, αφού οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι λίγες και ασαφείς.

Όπως έγραψε και το Onalert πριν λίγα 24ωρα , εντο­πίστηκε σκάφος να αποβιβάζει μια ομάδα ανθρώπων στην δυτική βραχονησίδα των Ιμίων. Κατά μία εκδοχή η ειδοποίηση για την αποβίβαση έγινε με ...τηλεφώνημα α­γνώστου στο Λιμενικό!

Ειδοποιήθηκε άμεσα η δύναμη του Λιμενικού στην Κά­λυμνο η οποία έδωσε εντολή για άμεσο απόπλου σκα­φών, αλλά δεν έγινε καμία ενημέρωση στο Π.Ν που θα εί­χε προφανώς την δυνατότητα να φθάσει γρηγορότερα στα Ίμια.

Όταν τα σκάφη του Λιμενικού έφθασαν στα Ίμια, δια­πίστωσαν ότι είχαν ήδη φθάσει δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής . Το ένα παρεμπόδισε την προσπάθεια τους να προσεγγίσουν τα Ίμια και στο δεύτερο επιβιβά­στηκαν αστραπιαία αυτοί που είχαν ανεβεί στην βραχο­νησίδα. Συνεπώς κανείς από την ελληνική πλευρά δεν μπορεί να έχει άποψη για το τι ακριβώς συνέβη.

Οι υποψίες και τα σενάρια πολλά. Επικρατέστερα; Να επρόκειτο πράγματι για "δρομολόγιο" δουλεμπόρων, οι ο­ποίοι λόγω του κακού καιρού που επικρατούσε άφησαν τους μετανάστες στα Ίμια. Το δεύτερο είναι να επρόκει­το για ένα "τουρκικό τσεκάρισμα" της ελληνικής αντίδρα­σης.

Το Λιμενικό μπορεί να αντέδρασε πράγματι γρήγορα σε ό,τι αφορά στην κινητοποίηση των δικών του μέσων, αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνο του. Η συνεργασία με το ΠΝ πρέπει να εί­ναι άμεση σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η λογική ότι στην περιοχή των Ιμίων και γενικά όπου εμφανίζεται η τουρκική ακτοφυλακή δεν "βγαίνει μπροστά" το Π.Ν για να μην δοθεί η εντύπωση της κλιμάκωσης από την ελληνική πλευρά, δεν σημαίνει ότι σε περιπτώ­σεις όπως αυτή των Ιμίων δεν πρέπει άμεσα να ενημερώ­νεται το ΠΝ.

Και κλείνω με Γιώργο Καρατζαφέρη. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ δεν υπήρ­ξε φειδωλός σε εκφράσεις και κριτική.

"Είχα τύχη με τα κορίτσια, δεν είχα πάει ποτέ σε μπουρδέλο. Ε, δεν θα πάω σε μπουρδέλο τώρα στα γε­ράματα". Τάδε έφη Γ. Καρατζαφέρης, για την επιστροφή του ή όχι στην Ν.Δ.

Αφού, λοιπόν, απέκλεισε με... σεξουαλικό τρόπο την επιστροφή του στην Νέα Δημοκρατία, επιτέθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά πως απλώς εκτελεί εντολές της τρόικας, ενώ έκανε και λόγο για κόμμα που οι βουλευ­τές δεν ακούνε.

Κορίτσια στα κρεβάτια σας!

Ο Τσολιάς
(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ-11/03/2014)





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger