Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 08 Μαρ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 08 Μαρ 2014


► Ξεκίνησαν οι ετήσιες τακτικές κρίσεις στις ΕΔ, με τη συ­νεδρίαση του ΣΑΓΕ, στην οποία προήδρευσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, με τη συμμετοχή και των άλλων αρχηγών. Οι κρίσεις των αντιστρατήγων (και αντιστοίχων) θεωρούνται «ήπιες», με την έννοια ότι έμειναν όλοι οι «αντί» σε ΠΝ και ΠΑ, ενώ στο ΣΞ επί 10 αντιστρατήγων (εκτός του αρχηγού Χρ. Μανωλά) παρέμειναν οι πέντε από... τους έξι συμμαθητές του, απόφοιτοι της τάξεως του 1980 της ΣΣΕ. Δεν έλειψαν όμως οι εκπλήξεις με τις αποστρατείες ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ αξιωματικών, όπως ο αντιστράτηγος Ζ. Βερίγος, καταδρομέας, εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής και βατραχάν­θρωπος, ή οι υποναύαρχοι Βελ. Παππάς και Σπ. Κονιδάρης, αρχηγοί των τάξεων του 1981 και του 1982 αντίστοιχα της ΣΝΔ. Μάλιστα, πολλοί τοποθετούσαν τον τελευταίο μεταξύ των βασικών διεκδικητών της θέσεως είτε του αρχηγού ΓΕΝ είτε του αρχηγού Στόλου στο εγγύς μέλλον. Γεγονός είναι ότι οι κλάδοι πλήττονται από τέτοιες αποστρατείες. 

► Στον Πειραιά κατέπλευσαν για επίσκεψη και «ανάπαυση των πληρωμάτων τους» το αμερι­κανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS «George H.W. Bush» (CVN-77) και το συνοδό του πυραυλοφόρο καταδρομικό USS «Philippine Sea» (CG-58). Το πρώτο κατέπλευσε στο φαληρικό όρμο και το δεύτερο στο λι­μάνι του Πειραιά. Την Τετάρτη το βράδυ δόθηκε και δεξίωση πάνω στο αεροπλανο­φόρο, όπου πα­ρευρέθη η πολι­τική και στρατιω­τική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και των Ε.Δ, με επικεφαλής τον υπουργό Δ. Αβραμόπουλο. Μάλιστα, εκείνη την ημέρα είχαν ξε­κινήσει και οι ετήσιες τακτικές κρίσεις των Ε.Δ και το Συμβούλιο των Αρχηγών διέκοψε για να πάει στη δεξίωση και μετά επέστρεψε για τη συνέχεια... 

► Και μια που μιλάμε για την επίσκεψη του πυρηνοκίνητου υπεργίγαντα των θαλασσών -των 90.000 τόνων, των 5.330 ατόμων για πλήρωμα και των σχεδόν 80 μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων- που φέρει το όνομα του 41ου προέδρου των ΗΠΑ. Στο εσωτερικό του υπάρχει ειδικός χώρος-μουσείο αφιερωμένο στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ George H.W. Bush, ο οποίος στα νιάτα του ήταν αξιωματικός της Αεροπορίας του Ναυτικού και είχε συμμετάσχει στον πό­λεμο του Ειρηνικού εναντίον των Ιαπώνων. Στη διάρκεια του, το 1944, το αεροσκάφος του, ένα τορπιλοπλάνο τύπου Avenger, είχε καταρριφθεί και ο ίδιος διασώθηκε επιπλέοντας για περισσότερες από 24 ώρες πάνω στην ατομική του βάρκα, ώσπου εντοπίστηκε από αμερικανικό υποβρύχιο. Σε αυτό λοι­πόν το μίνι μουσείο υπάρχουν τα παράσημα του Αμερικανού προέδρου και διάφορα άλλα αναμνηστικά. 

(ΚΑΡΦΙ-08/03/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger