Αρχική » » 0 Πάγκαλος ενοχλεί και τον στρατό

0 Πάγκαλος ενοχλεί και τον στρατό


 Η επιλογή Αβραμόπουλου να εκπροσωπήσει ο πρώην βουλευτής τη χώρα μας στη σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. θορύβησε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ των Ενόπλων Δυνάμεων προκάλεσε η επιλογή του Θόδωρου Πάγκαλου από την ηγεσία τους να εκπροσω­πήσει τη χώρα μας στην προσεχή σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτρο­πής της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

0 πρώην βουλευτής, υπουργός και αντιπρόεδρος κυβερνήσεως όπως έγινε γνωστό θα εκπροσω­πήσει την...
ελληνική προεδρία στη σύνοδο που θα γίνει αύριο στις Βρυξέλλες καθώς αποδέχθηκε την πρόταση που του έκανε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως αναφερόταν στην ανακοί­νωση του ΥΠΕΘΑ, «στη συνάντηση αυτή κατά παράδοση προσκαλείται σε γεύμα εργασίας μία προσωπι­κότητα της δημόσιας και πολιτικής ζωής της προεδρεύουσας χώρας και συμμετέχει ως κύριος ομιλη­τής, παρουσιάζοντας απόψεις που αφορούν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σε θέματα γεωπολιτικής και στρατηγικής», ενώ προστίθεται ότι «συμμετέχουν στρατιωτικοί αντι­πρόσωποι των χωρών-μελών της Ε.Ε., καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτε­ρικής Δράσης, της Επιτροπής και του Συμβουλίου. Ο εκπρόσωπος της προεδρεύουσας χώρας στη συνάντηση αυτή είθισται να μην κατέχει κυβερνητική θέση, αλλά να έχει εγνωσμένη εμπειρία και συμβολή στα δημόσια πράγματα της χώρας του, καθώς και να έχει υπηρετήσει σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης στους τομείς αυτούς».

Τα θέματα που θα απασχολήσουν το αυριανό γεύμα εργασίας είναι η ευρωπαϊκή αμυντική ολοκλήρωση, η ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια και η δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συμβολής για την παγκόσμια σταθερότητα.

Η επιλογή λοιπόν αυτή προκάλεσε την ενόχληση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να εκπροσωπήσει την Ελλάδα εκείνος που στα Ίμια πρότεινε να πούμε «ότι ο αέρας πήρε την ελληνική σημαία» και αποκάλεσε τους στρατι­ωτικούς «αντιπαραγωγικούς», αν και μετά το σάλο που προκλήθηκε τότε, είχε επιχειρήσει να ανασκευάσει. Μάνος Τσαλδάρης

(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-11/03/2014)






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger