Αρχική » » Στα χνάρια του ΣτΕ το Ελεγκτικό για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια!

Στα χνάρια του ΣτΕ το Ελεγκτικό για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια!


ΣΚΛΗΡΗ μάχη δόθηκε χθες ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις αναδρομικές περικοπή από την 1n Αυγούστου 2012 των συντάξεων στα ειδικά μι­σθολόγια. Ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Διονύσιος Λασκαράτος, όπως πάντως αναμενόταν, ζήτησε να κριθούν αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι μειώσεις στις συντάξεις των ενστόλων, των πανεπιστημιακών, των δικαστών και των ιατρών του ΕΣΥ. 

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η εισήγηση του κ. Λασκαράτου, αναμένεται να προκληθεί οικονομικός ...πονοκέφαλος στην κυβέρνηση - που εκτιμάται ότι μπορεί να αγγίξει το 1,1 δισ. ευρώ. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Λασκαράτος υπο­στήριξε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δη­μοσιονομικού Δικαστηρίου, επικαλούμε­νος και παλιότερη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι οι εν λόγω περικοπές είναι αντίθετες σε σωρεία διατάξεων του Συντάγματος (όπως η αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας), καθώς και ότι δεν προκύ­πτει από κάποιο στοιχείο ότι η αναδρομική μείωση των συντάξεων υπαγορεύτηκε από λόγους γενικότερου δημόσιου ή κοινωνι­κού συμφέροντος. 

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του Δημοσίου υποστήριξαν ακριβώς το αντίθετο και υπεραμύνθηκαν των μειώσεων, οι οποί­ες, όπως τόνισαν, επιβλήθηκαν από επιτακτικούς λόγους δημόσιου συμφέροντος, προκειμένου να καλυφθούν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος. Η απόφαση της Ολο­μέλειας αναμένεται σε τρεις μήνες. 

Βάσω Παλαιού 
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-06/02/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger