Αρχική » » Σήκωσε το, το τιμημένο!

Σήκωσε το, το τιμημένο!


Το 2004 πήραμε το Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο. Τώρα, δέκα χρόνια αργότερα, σαρώνουμε τα ρεκόρ στην ανεργία! Κάτι είναι κι αυτό...

Από τον
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΚΟ


Ευτυχείτε, Έλληνες! Βγήκαν τα ραπόρτα από την Ευρω­παϊκή Στατιστική Υπηρεσία και δείχνουν ότι στο δύσκολο ματσά­κι της ανεργίας παίζουμε εντός έδρας και την πρωτιά δεν πρόκειται να την αμφισβητήσει ούτε ο πιο «πιασμάν» (εις τη δημοτική «λαδωμένος») διαι­τητής. Αντιγράφομεν από το news247.gr:

«Στο 27,8% διαμορφώθηκε η ανερ­γία στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, σημειώνοντας ελαφριά αύξηση σε σχέση...
με τον Σεπτέμβριο (27,7%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Εξάλλου, σταθερή στο 12% παρα­μένει η ανεργία στην ευρωζώνη από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο, ενώ στην "ΕΕ των 28" η ανεργία μειώθηκε ελαφρώς από 10,8% τον Νοέμβριο σε 10,7% τον Δεκέμβριο».

Ιδού λοιπόν οι αποδείξεις ότι το πρόγραμμα της τρόικας... βγαίνει και η συνταγή βοηθά τον ασθενή να απαλλαγεί από την αρρώστια του - αν δεχτείς ότι οι ίδιοι οι Έλληνες είναι η… ασθένεια. Με τη συνέχιση και την πιστή εφαρμογή των Μνημονίων 1,2,3, 1.003, η ανεργία θα φτάσει εκεί που πρέπει: στο 99%. Το υπόλοιπο 1% θα απασχολείται σε κυβερνητικά πόστα που 0α εφαρμόζουν τα Μνημόνια.

Ομόλογο

Αν προσεγγίσουμε, λοιπόν, το πολυπόθητο ποσοστό, άπαντες οι Έλληνες (η αρρώστια που λέγαμε) είτε θα την κο­πανήσουν από τη χώρα είτε θα έχουν εγκλειστεί στις απέραντες πτέρυγες των φυλακών, που θα φιλοξενούν χρεοφειλέτες του Δημοσίου, είτε θα έχουν χαϊδέψει στην Αιώνια Ανατολή, στο Επέκεινα. Στον αφορολόγητο τόπο που δεν εξυπηρετείται από τα ταχυ­δρομεία που διεκπεραιώνουν αλληλογραφία του υπουργείου Οικονομικών. 

Ο διαθέσιμος χώρος της επικρά­τειας (μέσες άκρες 132.000 τετραγω­νικά χιλιόμετρα - έξω τα Ίμια και οι πρεσβείες των τρίτων χωρών) θα δο­θεί μέσω κληρώσεως σε συγγενείς, κολλητούς και εκπροσώπους των «δάνειων δυνάμεων», όπως αποκα­λούσε τους τοκογλύφους ο αλησμό­νητος ΓΑΠ.

Δεν Οα χρειαστεί ούτε εκποίηση αντί ενός ευρώ. Με λαχνό θα ανακη­ρύσσονται οι τυχεροί. Άντε, το πολύ, αν τους πιάσει ο φιλελληνικός ρομα­ντισμός, για κάθε λαχνό να πληρώνουν όσο ένα δελτίο Τζόκερ ή Λότο. Όσα χρήματα θα μαζευτούν να χρηματοδοτήσουν την έκδοση ενός πολυτελούς τόμου με τίτλο «Υπήρχαν κά­ποτε Έλληνες». Να΄χει ωραίες ιλου­στρασιόν σελίδες, χρυσόδετη ράχη, ανάγλυφο εξώφυλλο και σελιδοδείκτη μια λουρίδα από ελληνικό δεκα­ετές ομόλογο. Αξίζει τον κόπο η θυ­σία μας...

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-01/02/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger