Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 28 Φεβ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 28 Φεβ 2014


✓ «Κράτημα» στον κινητήρα του έπαθε την περασμένη Τρίτη ένα μαχητικό Mirage-2000 της 332 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας στη διάρκεια ενός απαιτητικού ελιγμού, κατά τη διε­ξαγωγή άσκησης, πάνω από τη Λάρυμνα. Το αεροσκάφος πετού­σε στα 18.000 πόδια και ο πιλότος του, ένας νεαρός αλλά έμπει­ρος υποσμηναγός, κατάφερε ψύχραιμα και ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή να κάνει επανεκκίνηση και να προ­σγειώσει το αεροσκάφος του στη βάση του, στην Τανάγρα... Λίγη ώρα αργότερα και ενώ προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει και εξηγούσε τα καθέκαστα στο διοικητή του και στους συνα­δέλφους του, χτύπησε το τηλέφωνό του. Στην άλλη άκρη της γραμμής άκουσε τη φωνή του ΥΕΘΑ, Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος πήρε για να τον συγχαρεί! Κάποιες τέτοιες «λεπτομέρειες» κά­νουν τη διαφορά! 

✓ Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση, υπό τη νέα του ιδιότητα, αυτή του αρχηγού ΓΕΣ, πραγματοποίησε ο νέος αρχηγός, αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, την περασμένη Τρίτη, στο πλευρό του ΥΕΘΑ, Δ. Αβραμόπουλου, κατά την επίσημη υποδοχή του Σέρβου υπουργού, Νεμπόισα Ρόντιτς, εκπροσωπώντας τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο. Ο λόγος απλός: Την ίδια ώρα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι υπόλοιποι αρχηγοί βρίσκονταν στον Πειραιά για να παρευρεθούν στην τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκό­ντων του νέου αρχηγού Λι­μενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή από το ναύ­αρχο Δημήτρη Μπαντιά στον υποναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο, ο οποίος προήχθη σε αντιναύαρχο, οπότε όλοι τους εκπροσωπήθηκαν στην υποδοχή από το νεότερο αρχηγό, τον αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά. Και μια τελευταία ... «λεπτομέρεια»: Ο νέος αρχηγός επέλεξε να φορά τον τιμημένο πράσινο μπερέ των Κατα­δρομέων. Με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει. 

✓ Στην Αθήνα βρέθηκε ο επιχειρησιακός διοικητής της ναυτι­κής δύναμης της EE (EUNAVFOR «ATALANTA»), που επιχει­ρεί στον Ινδικό Ωκεανό και στα Στενό του Άντεν για την προστα­σία της διεθνούς ναυσιπλοΐας από τη μάστιγα της πειρατείας, Βρετανός υποναύαρχος Bob Tarrant, RN. Ο Βρετανός διοικητής συναντήθηκε με επιτελείς του ΓΕΝ, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν στην εν λόγω επιχείρηση, καθώς, όπως εί­ναι γνωστό, η Ελλάδα μετά από τριετή διακοπή απέστειλε πριν από λίγες ημέρες τη φρεγάτα «ΨΑΡΑ» για τρίμηνη αποστολή στην περιοχή. Το γεγονός της ελληνικής παρουσίας στην αποστο­λή αυτή με τη συγκεκριμένη φρεγάτα επισήμανε και η αναπληρώ­τρια ΥΕΘΑ, Φώφη Γεννηματά, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα, στη διάρκεια της άτυπης συνόδου των υπουργών Άμυνας της EE, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. 

(ΚΑΡΦΙ-28/02/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger