Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΏΝΟΥ της 22 Φεβ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΏΝΟΥ της 22 Φεβ 2014


Τρεις αρχηγοί Κλάδων διατηρούνται, ένας αποστρατεύτηκε, όπως επίσης και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, σύμφωνα με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου, που συνήλθε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και μετά από σχετικές προτάσεις των αρμόδιων υπουργών Δ. Αβρα­μόπουλου και Μ. Βαρβιτσιώτη. 

Νέος Α/ΓΕΣ είναι ο αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς (τάξεως ΣΣΕ-1980), ως τότε διοικητής 1ης Στρατιάς, στη θέση... του στρατηγού Αθανασίου Τσέλιου. Ο νέος Α/ΓΕΣ είναι και αυτός, όπως και ο προκάτοχός του, καταδρομέας αλεξιπτωτιστής και βατραχάνθρωπος εν ενεργεία και έχει πολύ μεγάλη εμπειρία από ΝΑΤΟϊκές αποστολές στο εξωτερικό, καθώς έχει διατελέσει διοικητής των Ελληνικών Δυνάμεων Βοσνίας (ΕΛΔΥΒ) στο Βίσοκο και της αντίστοιχης στο Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ) στην Καμπούλ. 

Στην ίδια συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ τοποθετήθηκε νέος Α/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ ο υποναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο οποίος προήχθη σε αντιναύαρχο, στη θέση του ως τότε αρχηγού αντιναυάρχου Δημήτρη Μπανιά ΛΣ. Πηγές του Μαξίμου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, σχολίαζαν ότι η αντικατάσταση του δεν σχετίζεται με το πρόσφατο περιστατικό στο Φαρμακονήσι, αν και η χρονική συγκυρία συμβάντος και αποστρατείας συνηγορεί υπέρ του αντιθέτου. Παραμένουν στις θέσεις τους οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ στρατη­γός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ΓΕΑ αντιπτέραρχος (I) Ευάγγελος Τουρνάς. 

Πάνω του πήρε το θέμα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς και έτσι δεν πρόκειται να φορολογηθεί επιπλέον το λεγόμενο «επίδομα επικινδυνότητας» του επίλεκτου προσωπι­κού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών και ελι­κοπτέρων, ναρκαλιευτές, αλεξιπτωτιστές, πλη­ρώματα υποβρυχίων, βατραχάνθρωποι των ΕΔ και του Λιμενικού, άντρες των ΕΚΑΜ και της ομάδας ΔΙΑΣ κ.ά. Μάλιστα, για το σκοπό αυτόν εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση από το Γρα­φείο του Πρωθυπουργού. Για το θέμα αυτό, μάλι­στα, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε άμεσα από τον ΥΕΘΑ, Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος του έδειξε σχετικούς πίνακες του ΓΕΕΘΑ, που αποδεικνύουν το άδικον της απόφασης του υπουργείου Οικο­νομικών. Το ερώτημα είναι απλό και δεν έχει να κάνει με την ουσία της απόφασης του πρωθυ­πουργού, που είναι ορθή: Έπρεπε όμως ΚΑΙ αυ­τή η απόφαση να φτάσει στον πρωθυπουργό για να δοθεί η σωστή λύση; Οι ενδιάμεσοι υπηρεσια­κοί παράγοντες δεν… υπάρχουν; 

(ΚΑΡΦΙ-22/02/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger