Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 15 Φεβ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 15 Φεβ 2014


«Φύγε εσύ, έλα εσύ». Την εβδομάδα που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε η πρώτη αντικατάσταση του στρατιωτικού προσω­πικού που επιχειρεί στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά. Προσωπικό κυ­ρίως του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού αλλά και συνάδελφοί τους από άλλες μονάδες, Όπλα Σώματα και ειδικότητες, γιατροί και νοσηλευτές προσέφεραν πολύτιμο έργο και απέκτησαν σημα­ντική εμπειρία από την επιτόπια αντιμετώπιση... της κατάστασης. Τώ­ρα είναι η σειρά των συναδέλφων τους, που τους αντικατέστησαν, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια, αποκομίζοντας επίσης πολύτι­μες εμπειρίες. 

Είναι μεγάλο πράγμα να πραγματοποιείς επίσημη επίσκεψη σε ξένη χώρα και εκεί να ακούς τον ομόλογο σου να επαινεί δημοσίως την ποιότητα της εκπαί­δευσης που παρέχουν οι παραγωγικές σχολές των ελ­ληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο λόγος για τον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη διήμερη επίσκεψη στη Μολδαβία. Εκεί συναντήθηκε με τον ομόλογο του Vitalie Marinuta, με τον οποίο συζήτησε διμερή θέματα αμυντικού ενδιαφέρο­ντος. Στη διάρκεια των δηλώσεων των δύο υπουργών που ακολούθησαν μετά τη συνάντησή τους, ο 'Έλληνας υπουργός άκουσε έκπληκτος το Μολδαβό ομόλογο του να επαινεί την εκπαίδευση που παρέχουν οι ελληνικές στρατιωτικές σχολές, να τονίζει ότι πλήθος αξιωματικών των ΕΔ της χώρας έχουν εκπαιδευτεί στην Ελλάδα από το 1990 και εφεξής και να αποκαλύπτει ότι ο διοικητής της μολδαβικής δύναμης που θα μεταβεί για ειρηνευτική αποστολή στο Κόσσοβο, βαθμού αντισυνταγματάρχου, είναι ελληνομαθής και απόφοιτος της Στρα­τιωτικής Σχολής Ευελπίδων! 

Σημαντικότατη άσκηση στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε μεταξύ κυπριακών και ισραηλινών δυνάμεων. Περίπου 40 ισραηλινά μαχητικά και σκάφη συνεκπαιδεύτηκαν, την ίδια ημέρα που ο πρόε­δρος Ν. Αναστασιάδης και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντ. Έρογλου συναντήθηκαν για πρώτη φορά επισήμως στο «ουδέτερο» έδαφος -υπό τον ΟΗΕ- του παλαιού αεροδρομίου της Λευκωσίας. Η προτεινόμενη και διαφαινόμενη «όπως όπως» λύση του Κυπριακού, που διακαώς επιθυμεί ο διεθνής παράγων, φέρνει ουσιαστικώς ένα «ξαναζεσταμένο» σχέδιο Ανάν από την πίσω πόρτα με μόνη «δια­φοροποίηση» το γεγονός ότι τώρα «προσφέρεται» στους Κυπρίους η απελευθέρωση της Αμμοχώστου! Πώς το είχε πει ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος; «Παρέλαβα κράτος και δεν θα παραδώσω κοινότητα». Το μόνο άλλοθι του Αναστασιάδη είναι ότι αυτός τουλά­χιστον παραμένει σταθερός στις θέσεις του. «Ναι» στο σχέδιο Ανάν είχε ψηφίσει τότε, το ίδιο (ουσιαστικά) κάνει και τώρα. Να δούμε τι θα κάνουν και οι Κύπριοι με τα δύο ταυτόχρονα δημοψηφίσματα που θα γίνουν για να επικυρώσουν το… αποτέλεσμα! Θα δούμε. 

(ΚΑΡΦΙ-15/02/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger