Αρχική » » 1.000 οπλίτες στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσα στην άνοιξη

1.000 οπλίτες στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσα στην άνοιξη


ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ-ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΩΣ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Θα ενταχθούν σε ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ με τον μισθό του δεκανέα (περίπου 700 ευρώ).

Σχέδιο για την πρόσληψη 1.000 οπλιτών στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) καταρτίζει το ΓΕΕΘΑ, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πλη­ροφορίες του «Βρίσκω δουλειά», οι νέες προσλήψεις θα γίνουν μέσω του θεσμού των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), ενώ προτεραιότητα στη διεκδί­κηση των θέσεων έχουν οι ήδη υπηρετούντες τη θητεία τους και οι έφεδροι.

Το νέο στελεχιακό δυναμικό θα ενταχθεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων με τον μισθό του δεκανέα... (περίπου 700 ευρώ). Η διάρκεια της πρόσληψης - επανακατάταξης των νέων οπλιτών δι­αρκεί συνολικά από ένα έως τρία χρόνια.

Οι ΟΒΑ ασφαλίζονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και έχουν την ίδια υγειονομική περίθαλψη με τούς μόνιμους στρατιωτικούς.

Υψηλόβαθμη πηγή του ΓΕΕΘΑ ανέφερε στο «Βρίσκω δουλειά» ότι οι ειδικότητες που θα αναζητη­θούν είναι κυρίως τεχνικές και βο­ηθητικές. Με βάση την ίδια πηγή, εφόσον ο αριθμός των υποψηφίων υπερβεί τον αριθμό των διατιθέμε­νων θέσεων, τότε θα ισχύσει σειρά κριτηρίων αξιολόγησης. Τα κυρι­ότερα από αυτά είναι: το έτος της ηλικίας, η σωματική ικανότητα και το λευκό ποινικό μητρώο. 0 σχε­διασμός του υπουργείου Άμυνας για την κάλυψη των καταγεγραμμένων κενών με Οπλίτες Βραδείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) βρίσκεται στη φάση της κατάρτισης.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει έγκριση από τους αρχηγούς των τριών Κλάδων και εν συνεχεία η προκήρυξη θα λάβει τη μορφή υ­πουργικής απόφασης, στην οποία θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέ­ρειες.

Όπως ιόνιζαν στελέχη του Πε­νταγώνου, δεν αποκλείεται, κατά τη διαδικασία των διατυπώσεων, να υπάρξουν μικρές προσθαφαι­ρέσεις στα κριτήρια και στον τε­λικό αριθμό των προσληφθέντων. Η προκήρυξη για την πρόσληψη ΟΒΑ εκτιμάται ότι θα βγει «στον αέρα» εντός του ερχόμενου τριμήνου.
 

 
Θέσεις για τεχνικές, βοηθητικές ειδικότητες

Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι τεχνικές - βοηθητικές και απαντώνται στις μονάδες εκστρατείας των τριών Κλάδων.

Τέτοιες είναι, για παράδειγμα, οι τεχνίτες ερπυστριοφόρων και ηλεκτρολόγοι (Στρατός Ξηράς), οι τεχνίτες πυροβόλων (ΤΠΒ/ Πολεμικό Ναυτικό) και οι βοηθοί υπολόγων (Πολεμική Αεροπορία).

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να εντα­χθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, μέσω των ΟΒΑ, ο­φείλουν να καταρτίσουν φάκελο με τα ακόλουθα: Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση με την οποία σημειώνουν το χρονικό διάστημα που επιθυμούν να υπηρετήσουν (έως τρία χρόνια συνολικά) και τις μονάδες - περιοχές, καθώς και αντίγραφο ποι­νικού μητρώου και επικυρωμένο αντίγραφο α­στυνομικού ή στρατιωτικού δελτίου ταυτότητας. 

Οι έφεδροι και οι ήδη υπηρετούντες οφείλουν να προσκομίσουν, επιπλέον, βεβαίωση της μονάδας, από την οποία να προκύπτει ότι δεν έχει κινηθεί διαδικασία έκπτωσης ή υποβιβασμού τους, και αιτιολογημένη πρόταση καταλληλότητας του διοικητή της μονάδας.

Όσοι από τους ήδη υπηρετούντες ενδιαφέρονται για τις θέσεις ΟΒΑ οφείλουν να υποβάλουν φάκελο υποψηφιότητας από τρεις μήνες (το μέγιστο) έως 30 ημέρες (το ελάχιστο) πριν από την εκπλή­ρωση της θητείας τους.

Οι έφεδροι μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε χρονική στιγμή μετά την απόλυσή τους.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-11/02/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger