Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 08 Φεβ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 08 Φεβ 2014


✓ Στην Κεφαλονιά βρέθηκε για τρεις ημέρες ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ. Κωσταράκος, για να συντονίσει τη στρατιωτική βο­ήθεια, προσωπικό και μέσα που διαρκώς στέλνονταν εκεί. Ωστό­σο, προκλήθηκαν σχόλια από απόστρατους κυρίως για το ότι «δεν έπρεπε ο αρχηγός να κάνει τη δουλειά ενός ταξίαρχου». 

Είναι και αυτό μια άπο­ψη βέβαια και ως τέτοια σεβαστή. Από την άλλη, όμως, ο αρχηγός δεν ...πήγε αυτοβούλως εκεί, αλλά μετά από εντολή του υπουργού. Δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα στο συντονισμό τόσου προσωπικού και μέσων και από τους τρεις κλά­δους των ΕΔ και όλα λειτούργησαν (από πλευράς ΕΔ) με απόλυτη τάξη και προγραμματισμό. Σε τελική ανάλυση, επειδή όλοι κρινό­μαστε εκ του αποτελέσματος, ο αρχηγός πέτυχε στην αποστολή του (Φεβρουάριο μήνα!) και, επειδή είμαστε Ελλάδα, γνωρίζει καλώς ότι ακόμη κι αν ΔΕΝ είχε πάει, πάλι θα τα άκουγε «γιατί δεν πήγε»! Επομένως... καλά έκανε! 

✓ Μια και ο λόγος για ΕΔ και Κεφαλονιά... Γελάσαμε όταν πληροφορηθήκαμε πως κάποιοι από την Πο­λιτική Προστασία πήραν τηλέφωνο τους στρατιωτικούς στο ΥΠΕΘΑ, για να «διαμαρτυρηθούν» απέξω-απέξω επειδή βγήκε ανακοίνωση που έλεγε ότι κινητοποιήθη­καν οι ΕΔ «στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου "Δευκαλίων"», γιατί έτσι πίστευαν «οι πτωχοί τω πνεύματι» ότι οι ΕΔ θα τους έκλεβαν τη… «δόξα»! Δεν βλέπουν που, αν δεν ήταν οι ΕΔ, οι υπηρεσίες τους θα μάζευαν ακόμα τους... υπνόσακους που στάλθηκαν από το πρώ­το βράδυ στο νησί, αλλά κάνουν και «κόνξες»! 

✓ Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο ελληνι­κής καταγωγής και γεννημένος στη Ζιμπάμπουε (πρώην Ροδεσία), αρχηγός του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, ναύαρ­χος Sir George Zambellas, μετά οπό σχετική πρόσκληση του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ. Η επίσκεψη αυτή διήρκε­σε ως τις 5 Φεβρουαρίου και στη διάρκειά της ο Βρετανός αρχηγός, εκτός της επίσημης συνάντησής του με τον Έλλη­να ομόλογό του, επισκέφτηκε εθιμοτυπικά τον ΥΕΘΑ Δ. Αβραμό­πουλο και μονάδες του Ελληνικού Στόλου στους ναυστάθμους Σαλαμίνος και Κρήτης, αλλά και το ΚΕΝΑΠ στη Σούδα. Έμφαση δόθηκε σε θέματα εκπαίδευσης προσωπικού, αντιμετώπισης της πειρατείας στη θάλασσα και γενικότερης συνεργασίας! Μια σημα­ντική «λεπτομέρεια»: Ο Βρετανός αρχηγός είναι ελληνικής κατα­γωγής, ανιψιός του Αιγυπτιώτη Απόστολου Ζαμπέλλα, οικονομι­κού διευθυντή της Ολυμπιακής επί Ωνάση και αργότερα ισόβιου μέλους του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ έχει χριστεί και «Ιππό­της» (Sir) από τη Βασίλισσα της Μ. Βρετανίας. 

(ΚΑΡΦΙ-08/2/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger