Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 01 Φεβ 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 01 Φεβ 2014

 
 
■ Επίσκεψη στη Σχολή Μηχανικού και στο 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ) στο Λουτράκι πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Θανάσης Δαβάκης, συνοδευόμενος από τον α' υπαρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Ιωάννη Ηλιόπου­λο και το διευθυντή της Διεύ­θυνσης Μηχανικού του ΓΕΣ, υποστράτηγο, Νικόλαο Μανούρη.
 
Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υφυπουργός παρακολού­θησε επίδειξη μέρους των δυ­νατοτήτων... του Όπλου του Μη­χανικού τόσο από το προσωπικό της Σχολής Μηχανικού και του ΤΕΝΞ όσο και του 747 ΕΤΜΧ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 747 ΕΤΜΧ είναι μοναδικό σε όλο τον Ελληνικό Στρατό και έτοιμο ανά πάσα στιγμή να συνδράμει επικουρικά την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε περίπτωση φυσικών κατα­στροφών. Μάλιστα τέθηκε σε ετοιμότητα άμεσης επέμβασης, αν αυτό απαιτείτο, για να μεταβεί στην Κεφαλονιά να βοηθήσει τους σεισμόπληκτους.

■ Ένα επικίνδυνο απομεινάρι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μία άσκαστη βόμβα ΑΝ-ΜΚ.64 των 500 λιβρών, αμερικανικής κατασκευής, εξουδετερώθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε από την Ομάδα Εξουδετερώσεως Πυρομαχικών (ΟΕΠ) της 112 Πτέρυγας Μά­χης της Αεροπορικής Βάσης Ελευσίνας. Η βόμβα είχε εντοπιστεί αρχικά στις 14 Ιανουαρίου 2014, στη διάρ­κεια προγραμματισμένων ερευνών, που πραγματοποι­ήθηκαν από το Τάγμα Εκκαθαρίσεων Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Στρατού Ξηράς, λόγω έργων ανακατα­σκευής του διαδρόμου του αεροδρομίου. Θυμίζουμε ότι το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, που στη διάρκεια της κατοχής χρησιμοποιούνταν εκτενώς από τους Γερμα­νούς, είχε βομβαρδιστεί πολλές φορές από τους Συμμάχους, Αμερικανούς (κυρίως) και Βρετανούς το 1943 και το 1944 και τα κατάλοιπα των επιθέσεων αυτών τα βλέπουμε μέχρι σήμερα!

■ Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποίησε ο υπαρχηγός ΓΕΝ, υποναύαρχος Παναγιώτης Παστουσέας ΠΝ, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Ισραηλινού ομολόγου του. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίη­σης της διμερούς αμυντικής συμ­φωνίας και είναι ανταποδοτική της προ μηνών επίσκεψης του Ισ­ραηλινού στην Αθήνα, αλλά και της γενικότερης εξαιρετικής ως τώρα συνεργασίας μεταξύ των ναυτικών δυνάμεων των δύο χω­ρών. Στο πλαίσιο της παραμονής του στο Ισραήλ, ο υπαρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε μονάδες του Ισραη­λινού Ναυτικού, αλλά και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη και το Ναό της Αναστάσεως.

(ΚΑΡΦΙ-01/2/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger