Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 18 Ιαν 2014

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 18 Ιαν 2014


✓ Ολοκληρώθηκε σήμερα η επίσημη επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ στις ΗΠΑ. Πολλά και ενδιαφέροντα (και κρίσιμα) τα θέματα που συζήτησε στην Αμερική με τον ομόλογό του ενώ, επισκέφτηκε μονάδες και εγκαταστάσεις του αμερικανικού Ναυτικού. Επειδή ο αρχηγός εί­ναι ακόμα στις ΗΠΑ, δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά. Θεωρείται όμως βέβαιο ότι ο βατραχάνθρωπος αρχηγός θα ...συζήτησε και το θέμα των μεταχειρισμένων σκαφών ανορθόδοξου πολέμου των SEAL που προφέρουν οι Αμερικανοί! Θα δούμε. 

✓ Την Αθήνα επισκέφτηκε πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη η νέα υπουργός Άμυνας της Αλ­βανίας (εντυπωσιακή) Μιμή Κοντέλη και είχε εθιμοτυ­πικές επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας και βεβαίως τον 'Έλληνα ομόλογο της Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος την είχε προσκαλέσει επίση­μα στην Αθήνα. Η είδηση όμως για την αναβάθμιση των διμερών αμυντικών σχέσεων, που επιδιώκεται ασμέ­νως από τα Τίρανα, βγαίνει από μία «λεπτομέρεια». Η Αλβανή υπουργός, συνοδευόμενη από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο, επισκέφθηκε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, όπου φοιτούν πέντε Αλβανοί σπουδαστές και άλλοι δύο προετοιμάζονται για του χρόνου στο ειδικό τμήμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Συνολικά δε σε όλες τις παραγωγικές σχολές των ελληνικών Ε.Δ φοιτούν 35 Αλβανοί σπουδαστές. Και αυτοί ασφαλώς, όπως και όσοι συνάδελφοί τους έχουν προηγηθεί, αποτελούν τους καλύτερους «πρε­σβευτές» για την αναβάθμιση των διμερών αμυντικών σχέσεων. 

✓ Μια εξαιρετική ενέργεια προώθησε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος. Η Αεροπορία Στρατού διαθέτει ένα δικινητήριο ελικόπτερο Bell 212, που παλαιότερα ανή­κε στην Πολεμική Αεροπορία και από τότε που είχε δοθεί στο Στρατό χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά VIP προσώπων. Σπα­νίως όμως χρησιμοποιούνταν, καθώς τέτοιες μεταφορές γίνο­νταν κυρίως από τα πτητικά μέσα της ΠΑ ή από τα Σινούκ του Στρατού και σπανιότερα από τα ελικόπτερα του ΠΝ. Τώρα όμως που οι αεροδιακομιδές από το νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα εί­ναι αρκετά συχνές -και για το σκοπό αυτόν χρησιμοποιούνταν το Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού-, οι ώρες πτήσεων αυτών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και επομένως έχει συντμηθεί ο χρό­νος των επιθεωρήσεων/συντηρήσεων, με ό,τι και αν αυτό συνε­πάγεται από οικονομικής πλευράς. Έτσι λοιπόν ο αρχηγός ΓΕΣ έδωσε εντολή το VIΡ ελικόπτερο να «αλλάξει» διαμόρφωση και από VIP να γίνει «νοσοκομειακό» με φορείο για την εκτέλεση αεροδιακομιδών από το νησιά προς το κέντρο. Επιχειρησιακή σκέψη οπό τον κομάντο-αρχηγό. 

(ΚΑΡΦΙ-18/1/2014)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger