Αρχική » » ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ S-300 ΠΕΤΥΧΑΝ ΔΙΑΝΑ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ S-300 ΠΕΤΥΧΑΝ ΔΙΑΝΑ


Η ΠΡΩΤΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 
ΣΕ 6 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ 

Η ιστορία των ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 που χθες έκαναν από την Κρήτη την πρώτη και ιδι­αίτερα επιτυχή επιχειρησιακή βολή, άρχισε πριν 17 χρό­νια, από την Κύπρο! Έφθασαν στην Ελλάδα με μυστικότητα τον Μάρτιο του 1999, μετά τη γνωστή εμπλο­κή, ένα μήνα πριν, με την εγκατάσταση τους στην Κύπρο, η οποία και τους είχε αγοράσει. 

Αιτία της αλλαγής, ήταν οι έντονες αντιδράσεις της Τουρκίας, που απείλησε με πόλεμο, και των ΗΠΑ για... διαφορετικούς λόγους. Χθες από το ΝΑΤΟϊκό Πεδίο Βολών Κρήτης, δύο στρατιωτικοί Ακό­λουθοι της Τουρκίας και τέσσερις των Αμερικανών, μαζί με Ρώσους και Βρετανούς, άκουσαν τον υπουργό Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, παρόντος του Κύπριου ομο­λόγου του κ. Φ. Φωτίου και της στρατιωτικής ηγεσίας, να τονίζει, ικανοποιημένος με την επιτυχία της βολής και να επισημαίνει ότι: ·Όσο και αν ηχεί παράδοξο και ενδεχομένως οξύμωρο σήμερα, αυτό που ζήσαμε εδώ με την επιτυχή βολή των S-300 αποτελεί μήνυμα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώ­πη, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο». 

Και έχει δίκιο, διότι ένα τέτοιο σύστημα, από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκε στην Κρήτη, αρχικά με Κύπριους χειριστές και εν συνεχεία με Έλληνες, αποτελεί ένα πρώτης τάξεως αποτρεπτικό όπλο, τη δύναμη προσβολής του οποίου ξέρουν πολύ καλά εχθροί και φίλοι. Ή μάλλον, για την ακρίβεια, την ξέρουν άλλα και ένα μέρος της την φαντάζονται, αφού το όπλο αυτό δεν υπάρχει στο δυτικό οπλοστάσιο! Εξ ου και οι άπειρες απόπειρες να μάθουν «φίλοι και εχθροί» τους μυστικούς κωδικούς για να μπορούν να το αποφεύγουν. Οι μεν Τούρκοι ενδεχομένως στο Αιγαίο, οι δε Αμερικανοί κ.λ.π στο Ιράν που επίσης το διαθέτει. 

Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ «ΠΕΤΑΕΙ» ΓΙΑ ΙΣΡΑΗΛ 

Με «φρέσκια» την επιτυχή συμμετοχή των 4 ελληνικών F-16 στην ονομαστή πολυε­θνική αεροπορική άσκηση Blue Flag, στο Ισραήλ, ο υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα βρεθεί στην γειτονική χώρα Κυριακή και Δευτέρα, για διήμερη επίσημη επίσκεψη. Κατά την επίσκεψη του, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει συνομιλίες με τον Ισραηλι­νό ομόλογο του κ. Moshe Ya' alon και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισρα­ήλ κ. Shimon Peres. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί επίσης το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιερο­σολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο Γ. 

«ΖΗΣΑΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ» 


«Σήμερα, εδώ στην Κρήτη, ζήσαμε ένα μεγάλο γεγονός», είπε ο κ. Αβραμό
πουλος για το επιτυ­χές χτύπημα του στόχου 30 χιλιόμετρα μακριά και 6 χιλ. σε ύψος! Ενώ επεσήμανε ότι η επιτυχής βο­λή των πυραύλων S-300 απέδειξε την ισχυρή βούληση της Ελλάδας να εγγυηθεί την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Ακόμη ο υπουργός Εθνικής Αμύνης διαβεβαίωσε τον ελ­ληνικό λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ακεραιότητα, τη σταθερότητα και τη γαλήνη. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Αβραμόπουλος στην ιδιαίτερη συνεισφορά που έκαναν οι Κύπριοι, προσφέροντας τους S-300 στην Ελλάδα για να ενισχύσουν τους μηχανισμούς αποτροπής. 

(NEWSBOMB-14/12/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger