Αρχική » » ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ Η ΤΡΟΙΚΑ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ Η ΤΡΟΙΚΑ


ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ 
ΕΡΧΕΤΑΙ ... ΒΡΟΧΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ

Χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις τόσο για την αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων όσο και για τα υπόλοιπα ζητήματα ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικα. Όπως ανάφερε κυ­βερνητικός αξιωματούχος, μετά τη σύσκεψη της ηγε­σίας του υπουργείου Οικονομικών με τους κ.κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, γίνονται προ­σπάθειες για να κλεί­σουν «όσο το δυνατόν περισσότερα» από τα ανοικτά θέματα μέχρι και τις αρχές του Ιανουαρίου. 

Σύμφωνα με πληρο­φορίες, το βασικό ζήτημα, το οποίο απασχόλησε τη συνάντηση, ήταν το...
νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακίνητων. 

«Εξετάζουν τα νέα στοιχεία που τους δώσαμε» ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, δηλώνοντας πως ενδεχομένως και σήμερα να κατα­τεθεί για ψήφιση στην τελική μορ­φή του στη Βουλή. Στο ίδιο νομο­σχέδιο πιθανότατα να ενσωματωθούν νομο­τεχνικές βελτιώσεις, όπως π.χ. για το φόρο συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, διατάξεις για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και για το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, ένα ανεξάρτητο όργανο που θα παρακολουθεί τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Μέσα στη χρονιά ή στις αρχές της επόμενης θα πρέπει να κατατεθούν και μια σειρά από άλλα νομοσχέδια: 

✓ για τους πλειστηριασμούς. 

✓ για το θέμα των κινήτρων συλλογής αποδείξεων, αν και δεν έχουν καταλήξει ακόμη εάν θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τα ακίνητα. 

✓ για το αν θα παραταθεί η μείω­ση και το 2014 στον ΦΠΑ εστίασης. 

✓ Αρχές Ιανουαρίου θα κατατεθεί πιθανότατα το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογικών Δια­δικασιών, για τα πρόσημα της εφορίας. 

Αν και δεν χρειάζεται να έρθει ειδικός νόμος, τρόικα και κυβέρνηση δεν έχουν ακόμα καταλήξει σε συμφωνία για την τύχη των ΕΑΣ. 

(NEWSBOMB-12/12/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger