Αρχική » » ΤΡΕΜΟΥΝ … ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΤΡΕΜΟΥΝ … ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ «ΥΠΟΠΤΩΝ» ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 

Σε κατάσταση νευ­ρικής κρίσης βρίσκεται το Μαξίμου, από τη στιγμή που όλα τα κρίσιμα θέματα παραμένουν ανοιχτά, ενώ Σαμαράς και Βενιζέλος δεν θέλουν να υπάρξει «ατύχημα» α λα Τζάκρη στις κρίσιμες ψηφοφορίες της επό­μενης εβδομάδας στη Βουλή. 

Ο φόρος ακι­νήτων, οι πλει­στηριασμοί, το θέμα των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ αποτελούν προαπαι­τούμενα που πρέπει να... κλείσουν την εβδο­μάδα που έρχεται. Κομβικό σημείο και σημείο ανησυχίας ταυτόχρονα, είναι η επικύρωση τους από τη Βουλή. 

Ο Πρωθυπουργός και ο κ. Βε­νιζέλος φοβούνται πολύ την πιθανότητα «ατυχήματος» στη Βουλή, που μπορεί να τραυματίσει την ήδη εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία. Γι΄ αυτό το λόγο δεν έχει προγραμματιστεί η συζήτηση και η ψήφιση των συγκεκριμένων νόμων, που θα αποτελούν προϊόν συμφωνίας με τους δανειστές, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αν διαπιστωθεί υπαρκτός κίνδυνος να καταψηφιστεί κάποιο νομοθέτημα. 

Η έκδηλη ανησυχία που υπάρχει για αυτό το ενδεχόμενο, εκτός του ότι καθυ­στερεί την κατάθεση των συγκεκριμένων νόμων στη Βουλή, οδηγεί τους αρχηγούς των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να ασχοληθούν προσωπικά με την υπόθεση. 

Τις προηγούμενες ημέρες τα επιτελεία των κ.κ Σαμαρά και Βενιζέλου κατέγραψαν τους επίδοξους ή επίφοβους «αντάρτες» στις δυο κοινοβουλευτικές ομάδες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν... ανάψει τα τηλέφωνα με κλήσεις σε βου­λευτές που θεωρούνται επικίνδυνοι και ενδέχεται να καταψηφίσουν ένα από τα τρία κρίσιμα νομοσχέδια. Ο Πρωθυπουργός στην επικοινωνία του με τους βουλευτές, χρησιμοποιεί ως επιχείρημα την ουσιαστική βοήθεια που θα έρθει από την Ευρώπη τον Απρίλιο, με τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους αλλά και την αναγνώρι­ση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat, που θα δώσει την ευκαιρία στη χώρα να διαπραγματευθεί από θέση ισχύος και να διασφαλίσει καλυτέρους όρους για το μέλλον. 

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος θέτει τους βουλευτές του, μπροστά στον κίνδυνο ενός ατυχήματος που μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές. Ποντάρει στο γεγονός ότι οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν εκλογές, αφού η επανεκλογή τους θεωρείται απίθανη σύμφωνα και με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. 

Παράλληλα θέτει και το ζήτημα της ανασύστασης της νέας Κεντροαριστεράς, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Συνεπώς ενδέχεται η παράταξη να πάει σε εκλογές με τους χειρότερους δυνατούς όρους. 

Σαμαράς και Βενιζέλος αισιοδοξούν για το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών στη Βουλή και εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει περίπτωση ανάλογη με αυτή της κ. Τζάκρη, στην πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν τελικώς αποκρυσταλλωθεί η εικόνα ότι δεν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις, τα τρία νομοθετήματα θα πάρουν τον δρόμο για τη Βουλή και θα ενταχθούν στην ημερήσια διάταξη της εβδομάδας που έρχεται. 

(ΝΕWSΒΟΜΒ-13/12/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger