Αρχική » » Τα ζητήματα που δεν τέθηκαν (στη Βουλή) για τα υποβρύχια

Τα ζητήματα που δεν τέθηκαν (στη Βουλή) για τα υποβρύχια


Το υποβρύχιο «Παπανικολής» στον Σκαραμαγκά 

ΑΝΘΡΑΚΑΣ ο θησαυρός από τη συζήτηση στη Βουλή για τα υποβρύχια. Ούτε αποκαλύ­ψει ούτε στοιχεία ούτε ευθύνες. Φαίνεται ότι οι άνθρω­ποι του ΣΥΡΙΖΑ που επεξερ­γάστηκαν τη σχετική πρότα­ση είτε δεν γνώριζαν είτε δεν ήθελαν να ακουμπήσουν την ουσία του προβλήματος. Αν ισχύει η πρώτη περίπτωση, είναι ακατάλληλοι, αν ισχύει η δεύτερη, πρέπει να θεωρού­νται ύποπτοι... 

Από τις σελίδες της «κυ­ριακάτικης δημοκρατίας» εί­χαμε θέσει πριν από περίπου έναν μήνα (στις 17 Νοεμβρί­ου) τα δύο ζητήματα στα οποία, κατά τη γνώμη μας, συνοψίζο­νται οι ευθύνες Βενιζέλου για το πολύπαθο πρόγραμμα των υποβρυχίων και για τα Ναυ­πηγεία Σκαραμαγκά. 

Με απλά λόγια, η σύμβα­ση την οποία διαπραγματεύ­τηκε και υπέγραψε ο κ. Βε­νιζέλος ως υπουργός Άμυνας προέβλεπε «χρονοδιάγραμ­μα πληρωμών από το Δημό­σιο προς τα ναυπηγεία χωρίς αυτό να συνδέεται με υπο­χρέωση τους να παρουσιάζουν αντίστοιχη πρόοδο των εργασιών». Έτσι, το Πολεμικό Ναυτικό υποχρεώθηκε να καταβάλει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς οι ναυπηγήσεις να προχωρήσουν κατά το παρα­μικρό. Και τα υποβρύχια πα­ραμένουν ημιτελή. Βεβαίως ο καταλογισμός ποινικών ευθυ­νών θα ήταν ιδιαίτερα δύσκο­λος, αφού ο Ευάγγελος Βενι­ζέλος είχε φροντίσει να κα­ταστήσει τη Βουλή συνυπεύ­θυνη, κυρώνοντας με νόμο τη σύμβαση που υπέγραψε. 

Τα ναυπηγεία 

Το δεύτερο ζήτημα αφορά τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας των Ναυπηγείων Σκαραμα­γκά. Αξιολογήθηκε από ξέ­νο οίκο (ο οποίος πληρώθηκε αδρά) και προκρίθηκε η προ­σφορά της Abu Dhabi Mar. Τελικά τα ναυπηγεία πουλή­θηκαν στην ασήμαντου με­τοχικού κεφαλαίου εταιρία Priminvest. 

Για τα θέματα που συνι­στούν την ουσία του προβλή­ματος ο κ. Βενιζέλος δεν εκλή­θη καν να απαντήσει. Όσο για το άλλο ουσιαστικό ζήτημα, του ποιο θα είναι το μέλλον των ναυπηγείων και η τύχη των υποβρυχίων, σιγή ιχθύος. Τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Οπότε ποιο ήταν το νόημα της προχθεσινής συζήτησης στη Βουλή; Και ποιες ήταν οι πραγματικές προθέ­σεις του ΣΥΡΙΖΑ; 

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-22/12/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger