Αρχική » » ΤΟ ΚΟΛΠΟ «ΣΩΤΗΡΙΑ» ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

ΤΟ ΚΟΛΠΟ «ΣΩΤΗΡΙΑ» ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


Υπουργός Υγείας ευαισθητοποιή­θηκε και θέλει να βοηθήσει τους κα­τοίκους των νησιών του Αιγαίου με εν πλω νοσηλεία. Μόνο που ενώ θα έπρεπε να μιλάμε για απόφαση του Έλληνα υπουργού, χείρα βοηθείας στην Ελλάδα είναι έτοιμος να προσφέρει ο Τούρκος, κερδίζονται έδαφος στο Αιγαίο. 

«Είναι μεγάλο το πρόγραμ­μα και θα καταδείξει στην πράξη ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται για την υγεία... όλων των ανθρώπων στο Αιγαίο. Τα πλοία αυτά θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους ακόμη και στα νησιά του Αιγαίου, εφόσον υπάρχει ανάγκη», δήλωσε ο υπουργός Υγεί­ας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου. 

Αναφε­ρόμενος στην έναρξη ναυπήγησης των τριών πλωτών που ξεκινά η Τουρκία, δήλωσε: «Εκτιμούμε ότι το όλο πρόγραμμα είναι ακόμα πιο επικίνδυνο από την προμήθεια των 100 μαχητικών F-35 της τουρκικής Αεροπορίας γιατί στοχεύει στην ψυχολογία των κατοίκων του Αιγαίου, ειδικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Έτσι λοιπόν, ειδικά στο θέμα της παροχής υπηρε­σιών Υγείας στον χώρο του Αιγαί­ου, ελλοχεύουν κορυφαίοι εθνικοί κίνδυνοι. Τα τρία πλωτά νοσοκομεία απλά η Τουρκία δεν έχει κανένα λόγο να τα ναυπηγήσει αν δεν στοχεύει στο να κερδίσει τις «καρδιές» και τις «ψυχές» των κατοίκων του Αρχιπελάγους. 

Νησιά δεν έχει, πλην της Ίμβρου και της Τενέδου και φυσικά δεν θα προχωρούσε σε τέτοιο κολοσσιαίο ναυπηγικό πρόγραμμα για δύο νησιά. Άρα τι χρειάζεται αυτά τα πλωτά νοσοκομεία; Μόνο για να αντικατα­στήσει το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος στις υπηρεσίες Υγείας στο Αιγαίο. 

ΟΙ ΑΝΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΛΟΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ 

Κάθε πλωτό νοσοκομείο θα διαθέτει 8 χειρουργικές μονάδες, εντα­τική μονάδα, μαιευτήριο. Το κάθε πλοίο θα διαθέτει χώρους 15.000 τ.μ και θα υπάρχουν 6 μονάδες αι­μοκάθαρσης, 2 μονάδες εγκαυμάτων και σύνολο το κάθε πλοίο θα διαθέτει 200 κρεβάτια. Σε κάθε πλωτό νοσοκομείο θα εργάζονται 316 άτομα. Ο διαγωνισμός για τα συγκε­κριμένα πλοία-νοσοκομεία, το κόστος των οποίων ανέρχεται σε 150 εκα­τομμύρια δολάρια το ένα, προκη­ρύσσεται τον ερχόμενο μήνα και το πρώτο πλοίο υπολογίζεται ότι θα παραδοθεί τέλος του 2015, το δεύ­τερο το 2016 και το τρίτο το 2017. 

(NEWSBOMB-20/12/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger