Αρχική » » ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ: Απαλλαγή για κινητικά προβλήματα!

ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ: Απαλλαγή για κινητικά προβλήματα!


Τι προβλέπουν ο νόμος και η διαδικασία που ακολουθείται 

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ κατατάξεις στρατευ­σίμων για το 2014 προγραμματίζο­νται από τις 13 Ιανουαρίου για όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμε­ων. Από τις 13 καλούνται στον Στρα­τό και στην Αεροπορία όσοι προέρ­χονται από αναβολή για λόγους υγείας κ.λ.π., ενώ από τις 20 αρχίζουν οι κατατάξεις του μεγάλου όγκου των καλουμένων. Οι αντίστοιχες ημερομηνίες για το Ναυτικό είναι 14 και 21 Ιανουαρίου. 

Επ' ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι στα κέντρα κατατάξεως γίνεται η εξέ­ταση της σωματικής ικανότητας... των κατατασσομένων για να προσδιορι­στεί σε ποια κατηγορία ανήκουν ή αν συντρέχει λόγος αναβολής ή απαλ­λαγής τους εξαιτίας της υγείας τους. Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις προσώπων που η πάθηση τους ή εν­δεχόμενα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν επιτρέπουν καν τη μετάβασή τους στο κέντρο. 

Στις περιπτώσεις αυτές ο στρα­τεύσιμος πρέπει να απευθυνθεί στο Φρουραρχείο της περιοχής του ή αν δεν υπάρχει, στο Τοπικό Συμβούλιο του δήμου στον οποίο ανήκει, ώστε να διαπιστωθεί εκεί η αδυναμία του να μεταβεί στο κέντρο κατατάξεως. Πρέπει να έχει μαζί του το σημείω­μα κατατάξεως και την ταυτότητα του και να εξεταστεί από τον γιατρό του Φρουραρχείου κατά το τελευταίο πενθήμερο πριν από την προβλεπόμενη ημέρα κατατάξεως. 

Εφόσον ο γιατρός του Φρουραρχείου ή το Τοπικό Συμβούλιο δια­πιστώσει την αδυναμία μετακινήσεως του στρατευσίμου, συνάσσει και του παραδίδει τη σχετική γνωμάτευ­ση, την οποία στη συνέχεια ο ίδιος ή πληρεξούσιος του πρέπει να καταθέσει στην αρμόδια στρατολογική υπη­ρεσία -ή σε ΚΕΠ- εντός πέντε ημε­ρών από την έκδοσή της. 

Η στρατολογική υπηρεσία θα πα­ραπέμψει την υπόθεση στην Επιτρο­πή Απαλλαγών, με την οποία θα πρέ­πει ο στρατεύσιμος να επικοινωνήσει προκειμένου να παρουσιαστεί σε αυ­τήν. Στοιχεία και λεπτομέρειες επι­κοινωνίας με την επιτροπή αναφέρο­νται στο παραπεμπτικό έγγραφο. 

Εφόσον ο στρατεύσιμος βρίσκεται στο εξωτερικό, θα πρέπει να κά­νει τη διαδικασία απαλλαγής μέσω της αρμόδιας ελληνικής προξενικής Αρχής. 

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-20/12/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger