Αρχική » » Γιώργος Φούντας

Γιώργος Φούντας


Ο Γιώργος (Παπανδρέου), αφού ως πλοίαρχος του Τιτανικού έριξε τη χώρα στα βράχια του Μνημονίου, τώρα αποφάσισε να μπει στο... καράβι από την Περσία (ή, για ανακριβολογούμε,στο παπόρι από την Ουρουγουάη) για να χαρακτηρίσει «υποδειγματική» κίνηση τη νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών και δη του χασισιού! 

Ο πρώην πρωθυπουργός, που διαχρονικά είναι υπέρμαχος της αποποινικοποίησης της χρήσης... μαλακών ναρκωτικών, χθες με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης της Ουρουγουάης να φιλελευθεροποιήσει τη νομοθεσία για τα μαλακά ναρκωτικά, τονίζει ότι πρόκειται για μια «υποδειγματική» κίνηση και παραθέτει επιχειρήματα υπέρ αυτής της πρωτοβουλίας.

Μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο κ. Παπανδρέου γράφει: «Στην πράξη πλέον πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση των θεμάτων χρήσης ναρκωτικών αποδεικνύεται η Ουρουγουάη θεσπίζοντας έναν νόμο σύμβολο για την ορθολογική αντιμετώπιση του ζητήματος. Πρόκειται για νέο νόμο, που ρυθμίζει την παραγωγή και την πώληση της κάνναβης στην Ουρουγουάη, υπό την εποπτεία του κράτους, ο οποίος εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της χώρας την Τρίτη, σε μια ενέργεια παγκόσμιας εμβέλειας από τον αριστερό πρόεδρο Χοσέ Μουχίκα».

Ο κ. Παπανδρέου βέβαια δεν σταματά στα «μπράβο» στον αριστερό πρόεδρο και συνεχίζει χαρακτηρίζοντας τη νομιμοποίηση μια ενέργεια που πρέπει να μελετηθεί σε βάθος από όλες τις χώρες και πρωτίστως εκείνες που αξιολογούν τη χρήση της μαριχουάνας ως «βαθύ κοινωνικό πρόβλημα».

Ο πρώην πρωθυπουργός προσθέτει: «Να διδαχθούμε από το παράδειγμα της Ουρουγουάης και να αντλήσουμε συμπεράσματα από την πρακτική της. Το ζητούμενο είναι ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε άπρακτοι και με κλειστά τα μάτια, το θέμα μάς αφορά όλους, ως πολίτες, ως γονείς, ως κοινωνία. Ηδη στην Ελλάδα αποποινικοποιήθηκε η χρήση και εναπομένει να αντιμετωπίσουμε την όλη θεματική με θάρρος και σοφία, παραδειγματιζόμενοι και από όσα συμβαίνουν στην Ουρουγουάη, μια χώρα που δεν είναι τόσο μακριά, αλλά τουναντίον πολύ κοντά».

Ο νόμος, όπως έγινε γνωστό, σε γενικές γραμμές επιτρέπει σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω να αγοράζουν έως και 40 γραμμάρια μαριχουάνα ανά μήνα από φαρμακεία ή να παράγουν ως έξι φυτά κάνναβης, εφόσον εγγραφούν σε μια βάση δεδομένων για χρήστες. Θα λειτουργούν επίσης κλαμπ μαριχουάνας, που θα αποτελούνται από 15 έως 45 μέλη και θα μπορούν να αναπτύσσουν έως 99 φυτά κάνναβης ανά ομάδα.

(Εφ. Δημοκρατία-14/12/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger