Αρχική » » Στο βάθος, τοίχος!

Στο βάθος, τοίχος!


«Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα, κι ο Θεός ο ίδιος δεν με σταματά» έγραφε ο Ρασούλης για το άσμα «Ζήλεια μου». Προφητεία για τον Σημίτη οι στίχοι… 

Ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης έδωσε συνέ­ντευξη στην «κυριακάτικη δημοκρατία» και μεταξύ άλλων είπε: «Είμαστε πολύ κοντά στην κατάρρευ­ση, έχει διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός. Η διάλυση του ιστού είναι αποτέλεσμα μιας οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και δέκα χρόνια. Ο κατήφορος στη σύγχρονη εποχή ξεκινά από την εποχή Σημίτη, με όσα έγιναν σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, πολιτικά, εθνικά. Πάει μετά στην πε­ρίοδο Καραμανλή, ειδικά τα δύο τε­λευταία χρόνια της, που ήταν μα πε­ρίοδος αδράνειας, φθάνουμε στον... δυσπερίγραπτο Γιώργο Παπανδρέου και συνεχίζει. Η κατάρρευση οφείλεται στο ότι η χώρα έχει χάσει την αυτοπεποίθησή της». 

Από τα παραπάνω συγκρατούμε τη λέξη «δυσπερίγραπτος», που χρη­σιμοποίησε για τον… απερίγραπτο ΓΑΠ και τη διαπίστωση ότι η κάθε­τος εφόρμηση στο κενό ξεκίνησε στην εποχή του «καταλληλότερου» Σημίτη. Παράξενο. Ο κ. Μαρκεζίνης έχει την ακριβώς αντίθετη άποψη από εκείνην που επικρατούσε στα ΜΜΕ του μέσου εργολάβου τις χρυσές περιόδους της πασοκάρας. Επί γκόλουμ (όπως αποκαλεί ο Τράγκας τον Σημί­τη) και επί Παπανδρέου κόντευαν να μας πείσουν ότι και οι νεκροί επέπρωτο να αναστηθούν ένεκα των επιτυχι­ών του «Κινήματος». 

Πρωινός καφές 

Όλοι το είδαν, αλλά λίγοι θα θυμούνται τον παμμιντιακό ενθουσιασμό που επικρατούσε όταν το 2004 ανέ­λαβε ο Παπανδρέου την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, νικώντας με άνεση το λευκό ψηφοδέλτιο - το οποίο αποδείχθηκε λιγότερο πανούργο απ΄ όσο του φαινόταν. Μέσα σε ένα Σαββατοκύ­ριακο, όταν ο Γιώργος πήγαινε περιοδεία στην Αχαΐα για να δεχτεί συχαρίκια για την εκλογή του, τα κανάλια διέκοπταν καμιά εξηνταριά φορές την κανονική ροή του προγράμματος μας για να ενημερώσουν: « Έφτασε στα δι­όδια ο κ. Παπανδρέου!». «Πλήρωσε μόνος του τα διόδια ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ» και άλλα τέτοια νό­στιμα. Από πού κι ως πού τον βρίσκει «δυσπερίγραπτο» ο κ. Μαρκεζίνης. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι η ζώσα απόδειξη ότι τα ΜΜΕ σε ενημερώνουν όσο πρέπει για να επιλέξεις πασίχαρος την καταστροφή σου. 

Επιπλέον, πού την είδε την «κατη­φόρα» του Σημίτη ο διαπρεπής ακαδημαϊκός; Μήπως στα Ίμια; Στον Οτσαλάν; Στο Χρηματιστήριο; Στα εξοπλιστικά; Στα δημόσια έργα; Στις παραγγελίες της Siemens; Στην προπα­ρασκευή των Ολυμπιακών Αγώνων; Είναι δυνατόν να έχει τέτοια άποψη από τη στιγμή που θα διαφωνούσε κά­θετα και οριζόντια μαζί της ο κοσμαγάπητος Γιάννης Πρετεντέρης; 

Από τον 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΚΟ
(Εφ. Δημοκρατία-10/12/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger