Αρχική » » ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΄89 Α ΛΑ ΤΟΥΡΚΑ

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΄89 Α ΛΑ ΤΟΥΡΚΑ


Είναι πιθανό, το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ η Ελλάδα θα έχει την προεδρία στην Ε.Ε, οι σχέσεις μας με την Τουρκία να περάσουν για μια ακόμα φορά πολυεπίπεδη κρίση.

Μέρες ελληνικού '89 φαίνεται πως ζει η Τουρκία. Αν και τα σενάρια είναι το ίδια, διαφθορά πολιτικών προσώπων, φίλων, συγγενών και κουμπάρων τους, το σκηνικό είναι αλλαγμένο και προ­σαρμοσμένο στα πρότυπα της γειτονικής χώρας. Έτσι αντί για κουτιά πάμπερς όπως συνέβη στη χώρα μας, στην Τουρ­κία χρησιμοποιούσαν κουτιά από παπού­τσια για να κρύβουν τις μίζες.

Το σκάνδαλο που ξέσπασε, πλήττει ευθέως την κυβέρνηση Ερντογάν ενώ ο τούρκος πρωθυπουργός ...
κατηγορεί τον χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν, αρχηγό θρησκευτικού τάγματος που φαίνεται πως έχει διεισδύσει και επηρεάζει την δημόσια διοίκηση. 

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης επι­κεντρώνονται στην ουσία, δηλαδή στη διαφθορά κυβερνητικών παραγόντων, ενώ η Κυβέρνηση επικεντρώνεται στις διαστάσεις αστυνομικού και δικαστικού περιεχομένου του σκανδάλου. 

Σε κάθε περίπτωση ο Ερντογάν «βλέ­πει» συνομωσία με σκοπό την αποσταθεροποίηση της Τουρκίας ζήτησε την παραίτηση των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο υπουργών και παράλληλα αντικατέστησε την ηγεσία της αστυνο­μίας, ενώ η κρίση που ξέσπασε στην γειτονική χώρα αναμένεται να επηρεά­σει τις σχέσεις αλλά και την σταθερό­τητα στην περιοχή. 

Η Τουρκία που θέλει να προβάλλεται ως παράγων σταθερότητας στα Βαλκά­νια και την ανατολική Μεσόγειο, κλονίζεται από σκάνδαλα, ενώ την ίδια στιγ­μή η χώρα μας έχει ανοιχτά μέτωπα -Κυπριακό, Αιγαίο, σκοπιανό, ενεργεια­κό- με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μαξιμαλιστικών αντιδράσε­ων από την γείτονα χώρα. 

Άλλωστε η Τουρκία μας έχει συνηθίσει σε παρόμοιες αντιδράσεις κάθε φορά που αντιμετωπίζει κάποια εσωτερικά πρόβλημα. 

(NEWSBOMB-20/12/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger