Αρχική » » Το ΓΕΕΘΑ κάνει «ταμείο» για το 2013

Το ΓΕΕΘΑ κάνει «ταμείο» για το 2013


ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝΟΙΓΜΑ» ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. 

Απολογισμό έργου για το 2013 και προγραμματισμό για το 2014 έκαναν στο ΓΕΕΘΑ, προκει­μένου να οργανώσουν, στον βαθμό που είναι δυνατό, δράσεις για να ανακουφίσουν τους ε.ε. και ε.α. στρατιωτικούς που έχουν πληγεί από την οικο­νομική πολιτική των τελευταίων ετών στους μισθούς και τις συντάξεις τους. 

Στο ΓΕΕΘΑ κατέγραψαν ως θετικό πως αντιμε­τωπίστηκε, σε κάποιον βαθμό, το στεγαστικό πρόβλημα των ...εν ενεργεία στελεχών που καλούνται ακόμα και σήμερα, με πενιχρούς μισθούς, να πληρώσουν δυσθεώρητα ενοίκια και κοινόχρηστα, προκειμένου να στεγάσουν τους ίδιους και τις οι­κογένειες τους. 

Στον απολογισμό του 2013 σημειώνουν πως για την αντιμετώπιση και την κάλυψη των στεγαστι­κών αναγκών των στελεχών που σωρευτικά συγ­κεντρώνουν τις προϋποθέσεις: 

α) να μην έχουν ιδιόκτητη κατοικία, 
β) να έχουν οικονομικά προβλήματα (που, άλλωστε, είναι δεδομένα για το σύ­νολο των στελεχών), και 
γ) να επιθυμούν να στε­γαστούν σε οικήματα στα θέρετρα των Ενόπλων Δυνάμεων, δεσμεύτηκε ποσοστό τουλάχιστον 30% των διαθέσιμων οικημάτων των θερέτρων κάθε Γε­νικού Επιτελείου, ώστε με προτεραιότητα στους πολύτεκνους και τις μονογονεϊκές οικογένειες να παρασχεθεί στέγαση, μέχρι δύο έτη, έναντι ενός χαμηλού τιμήματος, ανάλογα με τους ισχύοντες κανονισμούς του κάθε Γενικού Επιτελείου. 

Αν και το μέτρο μπορεί να είναι «ασπιρίνη» απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί, φαίνεται πως για όσους βρήκαν έστω και αυτήν τη λύση αποδείχθηκε σωτήρια, μέχρι να βρεθεί μια συνολική και δωρεάν λύση για όλους. 

Μετακινήσεις 

Ακόμη, στα ΓΕΕΘΑ σημειώνουν πως υπήρξε μέ­ριμνα για τα στελέχη που κατοικούν στη Χαλκίδα και την Κόρινθο και, φυσικά, θα τους ήταν αδύνατο να μετακινηθούν με τις σημερινές τιμές των καυ­σίμων. Για αυτούς αποφασίστηκε η εκτέλεση δρο­μολογίου προς το κέντρο της Αθήνας και αντίστρο­φα, με το Πολεμικό Ναυτικό να διαθέτει δύο λεωφορεία, τον Στρατό Ξηράς ένα για το δρομολόγιο Χαλκίδα-Αθήνα και αντίστροφα και την Πολεμική Αεροπορία να διαθέτει ένα λεωφορείο για την εξυ­πηρέτηση όσων διαμένουν στην Κόρινθο. 

Παράπλευρες δράσεις 

Θετικά εκτιμούν ακόμα στο ΓΕΕΘΑ πως λει­τούργησε το «άνοιγμα» των κέντρων εφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Με αυτή την απόφαση ανακουφίζονται οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί των τέκνων των στρατιωτικών που συχνότατα επι­βαρύνουν τους γονείς τους οι οποίοι με τη σειρά τους καλούνται να «πολεμήσουν» με «στεγνά» πορτοφόλια μια πανάκριβη καθημερινότητα. 

Η απόφαση του ΓΕΕΘΑ καλύπτει τα παιδιά των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών, χωρίς ηλιακό όριο και περιορισμούς ως προς την οικο­γενειακή τους κατάσταση δίνοντας τους το δικαίωμα ελεύθερης εισόδου σε όλα το κέντρα εφο­διασμού των Ε.Δ (ΕΚΕΜΣ-ΠΟΝ-ΣΕΠΑ), για όσο διάστημα ο δικαιούχος στρατιωτικός είναι εν ζωή. 

Κώστας Αττίας 
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-28/12/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger