Αρχική » » ΕΚΛΕΙΣΕ «ΜΕ ΑΙΜΑ» Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1 ΔΙΣ

ΕΚΛΕΙΣΕ «ΜΕ ΑΙΜΑ» Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1 ΔΙΣ


ΠΟΙΟΙ «ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ» ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ «ΝΑΙ» Η ΤΡΟΙΚΑ. 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΑΓΟΡΑΖΕ» ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΟΤΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΤΑΝ. 

Θύματα της διαπραγμάτευσης και της συμφωνίας με την τρό­ικα προκειμένου να λάβει η χώρα μας τη δόση του 1 δισ. είναι οι εργαζόμενοι των Ελλη­νικών Αμυντικών Συστημάτων. Οι δανειστές δεν έπαιρναν κου­βέντα για το ζήτημα της ελληνι­κής πολεμικής βιομηχανίας όπως επίσης ούτε και για το θέμα των πλειστηριασμών. 

Μία κακοστημένη θεατρική παρά­σταση, σχετικά με την «σκληρή» διαπραγμάτευση που έκανε η... κυβέρνηση με την τρόικα, φτάνει στο τέλος της. Η δόση του 1 δισ. ευρώ, που έπρεπε να έχει εκταμιευθεί από τον περασμένο Ιούλιο και δεν εκταμιεύθηκε λόγω της πολιτικής του καρότου και μαστιγίου του Βερολίνου, αναμένεται να απελευ­θερωθεί τις επόμενες ημέρες, προκει­μένου να έχει και κάτι να «πουλήσει» η κυβέρνηση στην κοινή γνώμη. 

Για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλε­σμα έχει σημασία να δούμε η ακρι­βώς συνέβη με τις απαιτήσεις των δανειστών σχετικά με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Η κυβέρνηση γνώριζε από την αρχή ότι οι δανειστές δεν συζητούσαν τη συνέχιση της λειτουργίας της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας. 

Αμφισβητούσαν ακόμα και τις συζητήσεις που γί­νονταν για τις εξαγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας αλλά και για συμβόλαια που βρίσκονταν σε εξέλιξη. Ουσιαστική υπονόμευσαν με αυτή τους τη στάση την ίδια την εταιρεία αφού καμία χώρα δεν θα αναθέσει παραγγελίες και προμήθειες στα ΕΑΣ, όταν γνωρίζει ότι σε λίγο καιρό μπορεί να μην λειτουργούν, κατόπιν απαίτησης της τρόικα, και να κινδυνεύσουν να μείνουν ανεκτέλεστες οι παραγγελίες. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα η κυ­βέρνηση «αγόραζε» χρόνο προσποιούμενη ότι διαπραγματευόταν. 

ΤΟ ΒΕΤΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ 

Η εκταμίευση όμως της δόσης του 1 δισ. συνδέεται και με την συμφωνία για τους πλειστηριασμούς, που είναι βέβαιο ότι έχει επέλθει, αλλά δεν ανακοινώνεται. Οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης ότι θα νομοθετήσει μονομερώς για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, είναι μέρος της θεατρικής παράστασης που παίζεται, με την ανοχή των δανειστών. 

Οι τελευταίοι έχουν διαμηνύσει στην ελληνική κυβέρνηση να μην διανοηθεί να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες για κανένα ζήτημα, χωρίς να υπάρχει η συναίνεσή τους. Η κατάθεση του προϋπολογισμού, που έγινε χωρίς την έγκριση των δανει­στών, όσο και αν θέλει η κυβέρνηση, δεν αναιρεί αυτή την προειδοποίηση. 

Το Βερολίνο γνωρίζει ότι ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε θα αναθεωρηθεί σίγουρα και ο κανονικός και ιδιαίτερα σκληρός σε μέτρα προϋπολογισμός, θα κατατε­θεί τον Μάρτιο. Για αυτό και άφησε την κυβέρνηση να «κάνει το κομμά­τι της». 

(NEWSBOMB-11/12/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger