Αρχική » » Επάγγελμα Βενιζέλος

Επάγγελμα Βενιζέλος


Ο Γιάννος... για πλημμέλημα η σύζυγος του για κακούργημα 

Όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, έβαλε τους πιο εξαντλητικούς φόρους στην ιστορία του νεοελληνικού κρά­τους. Υπέγραψε, επίσης, τα πιο σκληρά δημοσιονομικά μέτρα. Συμφώνησε με τις πλέον επαίσχυντες αποφάσεις που στρέ­φονταν κατά συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, όπως για παράδειγμα, το ντου των ΜΑΤ στην ΕΡΤ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο πολιτικός που ίσως έχει συν­δέσει το όνομά του με την ελληνική κρίση όσο κανένας άλλος. Κι όμως, αυτός ο άν­θρωπος κάνει κανονικά χρήση του υψη­λού αφορολόγητου των πολιτικών προσώ­πων και ενώ έχει μία από τις μεγαλύτερες περιουσίες στη Βουλή, πληρώνει φόρο σχεδόν σαν να είναι επαίτης. 

Το εισόδημά του κυμαίνεται περίπου στα 70.000 ευρώ το χρόνο και ο ίδιος πληρώνει φόρο κάτι ...παραπάνω από 3.000. Όλα νό­μιμα, όλα ηθι­κά. Και συν τοις άλλοις, διαθέτει δημό­σιο αυτοκίνητο, αστυνομική φρουρά και τα περισσότερα έξοδά του είναι καλυμμένα. Φυσικά, ποτέ δεν συζήτησε να αλλάξει αυτό το κα­θεστώς για τους βουλευτές. Και αν κάποιος άλλος το θίξει, μάλλον θα πρόκει­ται για κάποιον... λαϊκιστή που θα επεν­δύει στην καταστροφή της χώρας. 

Μετά τον Τσουκάτο, τον Άκη, τον Μαντέλη, τον Καρχιμάκη, σειρά στην πλειάδα των σημαντικών πολιτικών προσώπων που θέλει να τους γνωρίσει α­πό κοντά ο Εισαγγελέας παίρνει ο πρώην υπουργός Άμυνας του Σημίτη, Γιάννος Παπαντωνίου. Ο περίφημος Γιάννος δι­απιστώθηκε από έλεγχο του ΣΔΟΕ ότι τη δεκαετία 2000 με 2010, φοροδιέφυγε μαζί με τη σύζυγό του. Το ποσό της φοροδια­φυγής είναι περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ, ενώ για κάποια χρόνια εκείνης της περιόδου υπήρξε μεγαλο-υπουργός του Σημίτη. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός κατη­γορείται σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ η σύζυγος του σε βαθμό κακουργήματος! Δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν το ζεύγος Παπαντωνίου να έχει μεταβεί στη Βραζιλία «για λόγους υγείας». Ελπίζω ο άνθρωπος να ξεπεράσει το πρόβλημά του, να είναι σε θέση να ταξιδέψει και να επιστρέψει στη χώρα του για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση. Βέβαια, υπάρχει και η περί­πτωση να ενθουσιαστεί τόσο με τη χώρα, που να μη θέλει να ξεκολλήσει... 

Επιτέλους εμφανίστηκε την προη­γούμενη εβδομάδα στη Βουλή ο ΓΑΠ και διαπιστώσαμε όλοι ότι εξακολου­θεί να υπάρχει και δεν έχει μετατραπεί σε φάντασμα. Ήρθε για να καταψηφίσει την τροπολογία για τις αδειοδοτήσεις των κα­ναλιών. Όχι επειδή τον έπιασε καμιά πρε­μούρα για τις αδειοδοτήσεις των «νταβα­τζήδων», αλλά ακόμα δεν μπορεί να ξεπε­ράσει ότι τον έριξαν από την κυβέρνηση. Έτσι, ήρθε, είδε, ψήφισε και αμέσως έφυγε για το Παρίσι, όπου και θα δώσει μια σει­ρά από διαλέξεις για το πώς να καταστρέ­ψετε μια χώρα... 

(ΤΟ ΧΩΝΙ-10/11/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger