Αρχική » » Εν τάχει

Εν τάχει


Ενώ οι Τούρκοι, κατά το κοι­νώς λεγόμενο, «μας φτύνουν», στην Αθήνα καμώνονται πως βρέχει. Εισηγήσεις για αποφυγή εμπλοκής σε τετραμερή διάσκε­ψη και στα παρελκόμενα είμα­στε σε θέση να γνωρίζουμε πως έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξί­μου -όχι από το Προεδρικό της Λευκωσίας πάντως, όχι από τον Αναστασιάδη… Ο πρωθυπουρ­γός πρέπει να σταθμίσει και να αποφασίσει, διότι η εμπειρία του 2004 κατέδειξε πως, αν δεν ξεφύγεις έγκαιρα, στο τέλος σε «κολλάνε στη γωνία» του ρινγκ. Και τώρα Τάσσος Παπαδόπουλος δεν υπάρχει.. 

Μεγάλες συζητήσεις έχει ανοίξει στη Λευκωσία η ρωσική πρόταση... για ενοικίαση συγκεκριμένου χώρου στην αεροπο­ρική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου« στην Πάφο. Ουσιαστικά οι Ρώσοι ζητούν ίση αντιμετώπιση, όπως αυτή που απολαμβάνουν Γάλλοι, Γερμανοί και Ισραηλινοί, οι οποίοι έχουν ήδη εξασφαλίσει στρατιωτικές διευκολύνσεις στην Κύπρο. Όπως είναι θέση να γνωρίζουν τα «Επίκαιρα» από απολύτως έγκυρες πηγές, η κυβέρνηση Αναστασιάδη έπραξε «τα δέοντα»», ενημερώνοντας την Ουά­σιγκτον, Το αποτέλεσμα; Ο Αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία υπενθύμισε στην κυπριακή κυβέρνηση «πού» ανήκει γεωστρατηγικά η Μεγαλόνησος και για κερασάκι στην τούρτα είπε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη πως « …αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα, καθ' όσον, αν οι Ρώ­σοι αποκτήσουν δικαιώματα στην αεροπορική βάση Πάφου, είναι ικανοί να αποθηκεύσουν εκεί ακόμη και πυρηνικά!» 

Τα παραπάνω δεν είναι κα­θόλου σίγουρο πως θα αρέσουν στη Μόσχα, αφού στο Κυπριακό ήταν δεδομένη η επί δεκαετίες ρωσική στήριξη, ιδίως στο Συμ­βούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τώρα όμως; 

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-26-04/12/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger