Αρχική » » ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. 
ΤΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ. 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος σε πολύ σύντομο διάστημα κλήθηκε πάλι να δώσει το στίγμα της Ελλάδας και να αναλύσει τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αβραμόπουλος θα δώσει ομιλία στην έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών... Σπουδών «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Σχολής Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης, σήμερα. Κύριο θέμα της ομιλίας είναι «Ο νέος γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδος». 

Αξιόπιστη πηγή επισήμανε ότι πριν ακόμα από την ομιλία του, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης έχει μιλήσει με κυβερνητικούς παράγοντες των ΗΠΑ και έχει ανταλλάξει απόψεις μαζί τους για την κατάσταση στη χώρα μας. 

Ο κ. Αβραμόπουλος φέρεται να έχει επιση­μάνει ότι το πρώτο βήμα για την υπέρβαση της κρίσης είναι η αισιοδοξία, το δεύτερο η πίστη και το τρίτο -αλλά κυρίαρχο- η σκληρή δουλειά. 

Σ' αυτήν την κατεύθυνση το στίγμα της προσπάθειας δίνει η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με τον υπουργό. 

Θυμίζει μάλιστα τη ρήση του Σοφοκλή ότι «μικρού δ΄ αγώνος ου μέγα έρχεται κλέος», δηλαδή δεν υπάρχει δόξα σε όποιον επιλέγει την ήσσονα προσπάθεια. Ο κ. Αβραμόπουλος έχει επισημάνει στους συνομιλητές του ότι σ' αυτή τη φάση, η κυβέρνηση αγωνίζεται ώστε να επιτύχει τις δεσμεύσεις της από τα Μνημόνια χωρίς πρόσθετα μέτρα και επιβαρύνσεις εις βάρος του δοκιμαζόμενου λαού. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 

Αύριο Πέμπτη, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι προσκεκλημένος σε πρόγευμα από το European Club του Harvard Kennedy School. Εκεί θα μιλήσει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου, με θέμα τις γεω­πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογεί­ου και την πορεία της Ευρώπης προς την έξοδο από την οικο­νομική κρίση. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της ελ­ληνικής ομογένειας και με αντιπροσωπεία του American Jewish Committee (AJC). 

(NEWSSBOMB-13/11/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger