Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 27 Νοε 2013

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 27 Νοε 2013


 Πολύ σημαντική για τις παγκόσμιες εξελί­ξεις είναι n συμφωνία που καταρχήν επετεύχθη μεταξύ του Ιράν και των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟHE. Σύμφωνα με αυτήν το Ιράν θα δεχθεί έλεγχο στο πυρηνικό του πρόγραμμα, χωρίς αυτό να τερματιστεί και σε αντάλλαγμα θα μειωθούν οι εις βάρος του οικονομικές κυρώσεις. 

 Το μόνο σίγουρο είναι πως το Ισραήλ δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι την συμφωνία αυτή και... ήδη το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ πιέζει για την ακύρωση της. Το επικίνδυνο είναι πως πιθανότατα το Τελ Αβίβ δεν θα μείνει μόνο στο λόγια και όλοι φοβούνται μια έμπρακτη αντίδραση του. Σίγουρα πάντως, πολλοί πρόθυμοι θα βρεθούν να δικαιο­λογήσουν μια τέτοια ενέργεια. 

 Ένταση επικρατεί στις σχέσεις Αιγύπτου-Τουρκίας. Μετά την απέλαση του Τούρκου πρέσβη από το Κάιρο και την κήρυξη του αντίστοιχου Αιγύπτιου «Personna Νοη Grata» στην Τουρκία οι εξελίξεις δεν προβλέπονται καλές. Ήδη οι διεθνείς σχέσεις των δύο χωρών υποβαθμίστηκαν και η συνέχεια προβλέπεται έντονη. 

 Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει τους Τούρκους να κλιμακώνουν και τις προκλητικές τους ενέργειες ενάντια στη χώρα μας. Λίγο μέρες πριν τουρκικά κατοχικά στρατεύματα κατέλαβαν 24 τετραγωνικά χιλιόμετρα από την νεκρή ζώνη που χωρίζει την ελεύθερη Κύπρο από το κατεχόμενο τμήμα της, με την προκλητική ανοχή στρατευμάτων του ΟΗΕ. 

 Αυτό δεν εμποδίζει την κυβέρνηση Αναστασιάδη να κανονίζει συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Κύπρου και του ηγέτη των τουρκοκυπρίων, για να συζητήσουν προφανώς πόσες ακόμα παραχωρήσεις θα κάνουμε μέχρι να είναι ευχαριστημέ­νοι οι ασιάτες για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι να ξαναρχίσουν να ζητάνε περισσότερα. 

 Όσο για την αντίδραση της κυβέρνησης του άλλου ελληνικού κράτους; Ανύπαρκτη, όπως πάντα. Αντίθετα εδώ έχουμε άλλα «σοβαρά» ζητήματα να ασχοληθούμε. Πρώτο και κύριο το πως θα δώσουμε τα ΚΨΜ των στρατοπέδων σε ιδιωτικές εταιρείες να πάρουμε και από εκεί καμιά μίζα γιατί μας είχε ξεφύγει μέχρι τώρα. 

 Βέβαια, έχουμε και άλλα πολύ σοβαρά θέματα. Για παράδειγμα τις αγωνιώδεις προσπάθειες -και ερωτήσεις στη Βουλή παρακαλώ- για την δημι­ουργία βάσης εκτόξευσης διαστημικών πυραύλων στην Κόρινθο !!! Τώρα, δυστυχώς δεν μπορώ να εκφραστώ όπως θέλω γιατί πρέπει να παραμείνω κόσμιος. 

 Φυσικά, έχουμε και άλλες εξελίξεις. Όπως την σύλληψη Ταγματάρχη των Πεζοναυτών από την Αντιτρομοκρατική γιατί όπως αποδείχτηκε είχε δυο κυνηγετικές καραμπίνες με ληγμένη άδεια. Το γεγονός πως μάλλον συμπαθούσε το κίνημα μας (μιας και σπίτι του βρέθηκε το εγκληματικό πειστήριο της πετσέτας με το σήμα της Χρυσής Αυγής) βεβαίως δεν έπαιξε κανένα ρόλο. 

 Ευτυχώς τουλάχιστον, που αυτή την εβδομάδα -από Δευτέρα έως Παρασκευή- θα διεξαχθεί στο ΠΒ Κρήτης η άσκηση «θαλάσσιος Γρύπας 2013» με συμμετοχή ελικοπτέρων Apache, μαχητικών αεροσκαφών και πλοίων του Πολεμικού Ναυτι­κού. Να καταλάβουν τουλάχιστον οι απέναντι πως κάποιοι έχουν και τον τρόπο και την θέληση να αντισταθούν στα σχέδια τους. 

 Πάνω από όλα όμως, εμπόδια στις διεκδική­σεις τους θα είναι μια στιβαρή πολιτική ηγεσία, εθνικά σκεπτόμενη και με την αποφασιστικότητα να αντιταχθεί σε όσους υπονομεύουν την ασφάλεια μας και το συμφέροντα μας. Τέτοια ηγεσία μπορεί να είναι μόνο η Χρυσή Αυγή. 

SNIPER 
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΉ-27/11/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger