Αρχική » » ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 02 Νοε 2013

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ της 02 Νοε 2013


 Στις 11 Δεκεμβρίου θα γίνει η πολύ-αναμενόμενη βολή των S-300 στο Πεδίο Βολής Κρήτης, σύμφωνα με κορυφαία αε­ροπορική πηγή. Εναλλακτική ημερομηνία η επομένη, 12η Δεκεμ­βρίου, αν υπάρξει κάποιο σχετικό πρόβλημα λόγω καιρού. Στην ΠΑ την περιμένουν πώς και πώς και σι Ρώσοι κατασκευαστές έχουν πιστοποιήσει ....
4 βλήματα προκειμένου να εκτελεστεί ασφαλώς η βολή. Η διάρκεια της πιστοποιήσεως που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο είναι εξάμηνη, δηλαδή λήγει στο τέλος του Δεκεμβρίου. 

Θερμή χειραψία. Σπάει, όπως φαίνεται, ο πάγος μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου, μετά την κόντρα που είχαν οι δυο τους για την υπόθεση των υποβρυχίων. Το πρωί της Τετάρτης οι δυο τους βρέθηκαν σε ημερίδα με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας και οι σύγχρονες ελληνορωσικές σχέσεις», που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Κι ενώ όλοι περίμεναν βλέμματα παγωμένα, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος τους διέψευσαν ανταλλάσσοντας θερμότατη χειραψία.

Γιορτάζει η Πολεμική Αεροπορία την επόμενη εβδομάδα (7-10 Νοεμβρίου) και ήδη πριν από λίγες μέρες, παρουσία του Α/ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (I) Ευάγγελου Τουρνά, πραγματοποιήθηκε το επίσημο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων. Όλα τα αεροδρόμια και οι μονάδες της ΠΑ θα είναι ανοικτές και επισκέψιμες στο κοινό, ενώ θα πραγματοποιηθεί και σειρά πτητικών επιδείξεων.

Μίνι περιοδεία στις ορθόδοξες χώρες του Καυκάσου, Γεωργία και Αρμενία, πραγματοποίησε ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος. Πήρε το αεροπλάνο μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης της Θεσσαλονίκης και πήγε «καρφί» στην Τιφλίδα, όπου συναντήθηκε με τον Γεωργιανό ομόλογό του και αργά το βράδυ της ίδιας μέρας το ξαναπήρε και πέταξε μέχρι το Ερεβάν της Αρμενίας, στους πρόποδες του Καυκάσου. Τι βγήκε από αυτό το ταξίδι; Υποστήριξη της Ελλάδος στις προσεγγίσεις που πραγματοποιούνται από τις χώρες αυτές με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, καθώς και νέες αμυντικές συμφωνίες με έμφαση στην εκπαίδευση του προσωπικού και την ανταλλαγή τεχνικών πληροφοριών.

Μια που αναφέραμε τους Ρώσους... Στην Αθήνα βρέθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε ο Αρχηγός του Ρωσικού Ναυτικού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 185 χρόνια από τη σύναψη ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, συναντήθηκε τόσο με τον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο, εθιμοτυπικώς, όσο και με τον ομόλογο του Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ. Η συμμετοχή των δύο ΠΝ σε κοινές ειρηνευτικές αποστολές ήταν ένα από τα θέματα που συζητηθήκαν. Το θέμα των ανταλλακτικών των πλοίων ταχείας μεταφοράς τύπου Zubr ήταν ένα άλλο, καθώς και η εκπαίδευση πληρωμάτων του Ρωσικού Στόλου στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα ένα τρίτο. Α, και μία σύμπτωση! Τόσο ο Α/ΓΕΝ όσο και ο Διοικητής του ΚΕΝΑΠ Αρχιπλοίαρχος Γιάννης Παυλόπουλος είναι «βατράχια»!

(ΤΟ ΚΑΡΦΙ-02/11/2013)

1 σχόλια:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger