Αρχική » » Στο «θετικό κλίμα», να σου η έξοδος του Τσουμπουκλού στο Αιγαίο...

Στο «θετικό κλίμα», να σου η έξοδος του Τσουμπουκλού στο Αιγαίο...


της Νεφέλης Τζανετάκου 

Έμπρακτη απάντηση στο «θε­τικό» κλίμα που καλλιέργησαν στη Νέα Υόρκη οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Ευάγγελος Βενιζέλος και Αχμέτ Νταβούτογλου, αποτελεί από τουρκικής πλευράς η νέα πρόκληση στο Αιγαίο, η οποία συνίσταται στην έξοδο του σκά­φους «TCG CUBUKLU» (Α594) για τη διενέργεια υποθαλάσ­σιων επιστημονικών ερευνών σε περιοχές που υπερκαλύ­πτουν ελληνική υφαλοκρηπί­δα. 

Το θέμα είναι γνωστό στην Αθή­να από το Σάββατο και το υ­πουργείο Εξωτερικών αναμένε­ται να προβεί ...σήμερα στο καθιε­ρωμένο διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα, τη στιγμή που η προαναγγελία από το σταθμό Σμύρνης με την έκδοση της NAVTEX 664/13 καλύπτει το διάστημα από χθες 21 έως 25 Οκτωβρίου. 

Η ζώνη την οποία αναμένεται να «εξερευνήσει» το εν λόγω τουρκικό σκάφος, το οποίο εί­ναι ενισχυμένο με σύστημα επε­ξεργασίας δεδομένων, περι­λαμβάνει τουρκικά και διεθνή ύδατα στο ανατολικό και βό­ρειο τμήμα της. 

Εμπίπτει όμως σε ελληνικό χω­ρικά ύδατα στο δυτικό της τμή­μα Συγκεκριμένα αφορά τη θαλάσ­σια περιοχή ανάμεσα στα νησιά Φαρμακονήσι, Καλόλιμνο και Ίμια, ενώ τέμνει τα χωρικά ύδα­τα της Καλύμνου. Το τουρκικό σκάφος προς το παρόν παραμένει αγκυροβολημένο στα Στενά του Βοσπόρου. Στην περίπτωση που πραγματο­ποιήσει τις προαναγγελθείσες υποθαλάσσιες έρευνες θα παρέμβουν δυνάμεις του Λιμενι­κού. 

Σε ανάλογη ενέργεια είχε προ­βεί η τουρκική πλευρά τον Μάρτιο, όταν από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας είχε αναγγελ­θεί με NAVTEX ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο <«Bilim2», το οποίο ανήκει στη Διεύθυνση Ινστιτούτου θαλασσίων Επιστή­μων του Πολυτεχνείου Μέσης Ανατολής της Άγκυρας, επρό­κειτο να πραγματοποίησα ωκε­ανογραφικές έρευνες κατά το χρονικό διάστημα 18 έως 21 Μαρτίου 2013 σε διεθνή ύδατα, που επικαλύπτουν και τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-22/10/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger