Αρχική » » Για γέλια και για κλάματα

Για γέλια και για κλάματα


Η συνέχεια επί της … οθόνης και ίσως επί της κάλπης! 

«Άλλος ένας «πράσινος» σε κρατική θέση» έγραψε χθες η εφημερίδα μας, αναφερόμενη στον νέο γενικό γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής. Αμ, γιατί νομίζετε ο Αβραμόπουλος έχει από προχθές κερδίσει πόντους στον φιλελεύθερο χώρο; Γιατί νομίζετε ότι χαμογέλασε λίγο το πικραμένο χειλάκι του νεοδημοκράτη οπαδού»; Σου λέει «τι στην ευχή; 

Το 5% κυβερνάει τη χώρα και έχει πιάσει τον Σαμαρά από τον λαιμό, και δεν τον αφήνει να πάρει ανάσα;»... Αυτό, δυστυχώς, συμβαίνει. Το ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά του να αρπάξει όσες ψήφους παραπάνω) γίνεται, διορίζει, πιέζει, εκβιάζει. Όμως, έτσι συμβαίνει στις συμμαχικές κυβερνήσεις. 

Ο «μικρός» αλλά ουσιαστικός παράγων της πλειοψηφίας κάνει «τα δικά του» και ο μεγάλος -αδύναμος ουσιαστικά εκ των πραγμάτων- λέει σχεδόν πάντα «μάλιστα». 

Γι΄ αυτό και το «για καθίστε καλά» του Αβραμόπουλου δημιούργησε αίσθηση! Θα μου πείτε «είναι σωστό σε μια κυβέρνηση συμμαχική ένας υπουργός να αφήνει ακάλυπτο τον άλλο;» Μα, εδώ, αγαπητοί, δεν ζούμε σε μια νορμάλ κατάσταση, όπου οι συμμαχίες θα ήταν φυσιολογικές και αποδεκτές. Εδώ έχουμε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και συμμαχίες εξαναγκαστικές, συμμαχίες εξοντωτικές για τις ιδεολογίες και τις παρατάξεις. Θα μου πείτε «λίγο του πέφτει του ΠΑΣΟΚ να κυβερνάει με το 5% μαζί με τη ΝΔ;» Όχι, ασφαλώς, αλλά είδατε πού πήγε το ΠΑΣΟΚ, όταν ο Γιώργος μας, υπέκυψε στην πολιτική του άκρατου καπι­ταλισμού και των επιταγών του ιερατείου των τοκογλύφων. 

Ο Αβραμόπουλος, λοιπόν, δεν επιχείρησε μια «κουτουρού» κίνηση, αλλά έκανε έναν ελιγμό υψηλής πολιτικής και, ασφαλώς, υψηλού κινδύνου. Αποστασιοποιήθηκε από την πολιτική ΠΑΣΟΚ στα ναυπηγεία και άφησε τον Τσίπρα «να πει τα δικά του»», τα οποία, ασφαλώς, δεν θα πραγματοποιήσει, διότι θα «πάρει η μπάλα» και συνδικαλιστές που σήμερα παίζουν με τη δική του παράταξη. Από τη δική του πλευρά, ο Βενιζέλος περιμένει επίθεση που αναμένεται να εκδηλωθεί από συμφέροντα, τα οποία επιθυμούν την άνοδο του Αλέξη. Έτσι παίζεται το παιγνίδι. 

Θα δείτε, λοιπόν, τον Βενιζέλο να «δείχνει» προς την κατεύθυνση πρώην συντρόφων του, που έχουν πάρει κοντά τους κάποιους από τους αρχιτέκτονες της καταστροφής των ναυπηγείων, θα ακούσετε καταγγελίες μεταξύ πρώην αδελφοποιητών και θα γελάσει κάθε πικραμένος. Το «γελάσει» είναι τρόπος του λέγειν, διότι η καταστροφή της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της πρώτης ναυτιλιακής δύναμης του κόσμου μόνο για γέλια δεν είναι! Η συνέχεια επί της(μικρής)οθόνης και ίσως επί της κάλπης! 

Η ΑΚΙΣ
(Εφ. Δημοκρατία-19/10/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger