Αρχική » » Ανταμοιβή στο φρόνημα

Ανταμοιβή στο φρόνημα


Η παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη χθεσινή διακλαδική άσκηση «Πυρπολητής», που διεξήχθη υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ανοιχτά της Υδρας, στη νησίδα Δοκό, είχε συγκεκριμένη στόχευση. Να στηρίξει, από τη μία, τις Ενοπλες Δυνάμεις, σε μια εποχή όπου τα εθνικά μας θέματα είναι στο «τραπέζι», δείχνοντας παράλληλα ότι η Πολιτεία εμπιστεύεται το στράτευμα, και από την άλλη, να επισημάνει ότι οι ένστολοι θα είναι μαζί με τους χαμηλοσυνταξιούχους οι πρώτοι κερδισμένοι από το μέρισμα του πλεονάσματος του Κρατικού Προϋπολογισμού....

Οπως επισήμανε μάλιστα στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς, «αυτή η δύσκολη, απαιτητική διακλαδική άσκηση -επιτυχημένη άσκηση- δείχνει το υψηλό φρόνημα, την ετοιμότητα, την αποφασιστικότητα και την αρτιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μάς γεμίζει όλους με υπερηφάνεια». Στη συνέχεια, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το πλεόνασμα του προϋπολογισμού θα μοιραστεί στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ενστόλους, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προσπαθούν να «κόβουν» λιγότερο από τη μερίδα του πληθυσμού που πονάει, για να δώσουν σε αυτούς που πονούν περισσότερο. Παράλληλα, ερωτώμενος για τη φοροδιαφυγή και τη «λίστα Λαγκάρντ», τόνισε ότι θα δημιουργηθεί μέσα στο ΣΔΟΕ ενισχυμένο Σώμα, το οποίο δεν θα κυνηγήσει μόνο τη «λίστα Λαγκάρντ», αλλά τα πάντα. Στη διακλαδική άσκηση «Πυρπολητής», που περιελάμβανε ανακατάληψη νήσου, συμμετείχαν μονάδες του Στόλου, της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και Ειδικές Δυνάμεις.

Την άσκηση παρακολούθησαν, επίσης, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τα μέλη της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής. Παρουσία του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Αμυνας, παρακολούθησαν την άσκηση η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώφη Γεννηματά, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός, Μιχάλης Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος, Αθανάσιος Τσέλιος, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Π.Ν, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι), Ευάγγελος Τουρνάς, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος, Δημήτριος Μπαντιάς, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος και ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Αντώνης Οικονόμου, καθώς και βουλευτές.

Νίκος Ελευθερόγλου
(Εφ. Δημοκρατία-17/10/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger