Αρχική » » «Έφαγαν» 99 εκ. ευρώ από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού

«Έφαγαν» 99 εκ. ευρώ από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού


Πάνω από 450 εκ. ευρώ υπολογίζεται η ζημιά που έχει υποστεί το Μετοχικό Ταμείο Στρατού από το 2000 έως και σήμερα. Ήδη έχουν παρέμβει εισαγ­γελείς αναζητώντας τα αίτια αυτής της «μαύρης τρύπας» και αν υπήρξαν άνθρω­ποι που υπεξαίρεσαν ή πήραν αποφάσεις που έβλαψαν το Μετοχικό Ταμείο Στρατού για ίδιων όφελος. Στην έρευνα ηγείται η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Ράϊκου. 

Για το όλο θέμα είναι ενήμερος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος που... βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τον υπουργό Δικαι­οσύνης Χαρ. Αθανα­σίου προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα η έρευνα και να εντοπισθούν οι υπαίτιοι. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πριν από λίγες μέρες, τρεις εισαγγελείς πήγαν στο Πεντάγωνο και είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Αθα­νάσιο Δαβάκη καθώς το Μετοχικό Ταμείο Στρατού είναι στις αρμοδιότητες του. Τα μέχρι στιγμής στοι­χεία από την έρευνα, έχει διαπιστωθεί ότι παράνομα επενδύθη­καν αποθεματικά του ΜΤΣ στο χρηματιστή­ριο το 2000. 

Βάση των κανονισμών θα έπρεπε να επεν­δυθούν μέχρι 20 εκ. ευρώ στο χρηματιστή­ριο από το σύνολο των αποθεματικών που είχε τότε το ΜΤΣ. Κατά παράβαση του κατα­στατικού του Μετο­χικού Ταμείου Στρα­τού επενδύθηκαν 100 εκ. ευρώ. Το αποτέλε­σμα ήταν να χαθούν τα 99 εκ. ευρώ καθώς απωλέσθηκε η αρχική αξία των μετοχών που είχαν αγοραστεί πριν από 13 χρόνια. 

Το όλο θέμα επιχει­ρήθηκε να ερευνηθεί και παλαιότερα αλλά ασκήθηκαν τεράστιες πιέσεις από μέλος του Διοικητικού Συμ­βουλίου του ΜΤΣ. Στο υπουργείο Εθνι­κής Άμυνας κάνουν λόγο ότι σύντομα ορι­σμένα πρώην μέλη του Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού θα διωχθούν για κακουργηματικές πράξεις καθώς έχουν εντοπισθεί πάρα πολλά περί­εργα. 

(24 ΩΡΕΣ- 08/10/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger