Αρχική » » Στα άδυτα του Πενταγώνου της 05 Οκτ 2013

Στα άδυτα του Πενταγώνου της 05 Οκτ 2013


■ Η μεγάλη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων «Παρμενίων 2013» τελείωσε χθες. Αυτό που μας έκα­νε εντύπωση -γιατί από μόνο του το στοιχείο αυτό έδωσε πολλές απαντή­σεις- ήταν το γεγονός ότι στην εβδομα­διαίας διάρκειας άσκηση συμμετείχαν έξι από τα οκτώ συνολικά εν ενεργεία υποβρύχια του ελληνικού στόλου. Και αυτό γιατί πρόσφατα είχαν υπάρξει (και εκφραστεί) ανησυχίες για δήθεν «προβλήματα» ακινησίας των υποβρυχίων μας, από τα οποία μόνο τρία είναι επι­χειρησιακά, κ.λπ. Βεβαίως τα προβλή­ματα με τις...
μπαταρίες των υποβρυχίων Type-209 είναι γνωστά και ήδη οδεύουν στη λύση τους. Στην πράξη, αποδείχτη­κε ότι βγήκαν στο Αιγαίο 6 στα 8, ενώ ένα έβδομο είναι στο Ναύσταθμο Κρή­της για προγραμματισμένη επισκευή μεγάλης κλίμακας. Καθόλου άσχημα, θα λέγαμε εμείς! 

■ Με τη συμμετοχή μόνο πεζοπόρων τμημάτων της Εθνι­κής Φρουράς, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Άμυνας, των στρατιωτικών σχολών και της ΕΛΔΥΚ πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, την 1η Οκτωβρίου, η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, για να τιμηθεί η εγκαθίδρυ­ση της Κυπριακής Δημοκρατίας παρουσία του Προέδρου της Ν. Αναστασιάδη, των υπουργών Εθνικής Αμύνης Ελλά­δας Δ. Αβραμόπουλου και Κύπρου Φώτη Φωτίου και του αρχηγού ΓΕΕΦ αντιστράτηγου Στ. Νάση. Η μη παρέλαση μηχανοκίνητων τμημάτων αποφασίστηκε για πρώτη φορά για λόγους οικονομίας. Αντίθετα, πάνω από το χώρο της πα­ρέλασης πέταξαν τα ελικόπτερα της ΕΦ. Αυτό που αξίζει να λεχθεί, καθώς έγινε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ήταν το ότι παρέλα­σαν οι σημαίες όλων των κρατών-μελών της EE, που συμ­μετείχαν στην παρέλαση με αγήματα, και ακολουθούσαν οι σημαίες των υπολοίπων κρατών με αλφαβητική σειρά. Επίσης, για πρώτη φορά παρέλασε και τμήμα της ομάδας μάχης HELBROC της EE, Που, με επικεφαλής την Ελλάδα, συμμετέχουν η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, γεγο­νός ιδιαίτερα σημαντικό για την Κύπρο (αλλά και την EE). 

■ Την επόμενη Παρασκευή, 11 του μηνός, η ιστορική 336 Μοίρα της ΠΑ, που επιχειρεί από την 116 Πτέ­ρυγα Μάχης στον Άραξο, γιορτάζει τα 70 χρόνια της συνεχών αγώνων, προσφοράς και θυσιών. Η 336 Μοί­ρα, η δεύτερη πιο παλαιά στην ΠΑ, συγκροτήθηκε το 1943 ως «336 Ελ­ληνική Βασιλική Μοίρα Διώξεως» στη Μέση Ανατολή στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πολέμησε στη Μέση Ανατολή, στην Ιταλία, στη Γιουγκοσλαβία, στα Δωδεκάνησα, ενώ μεταπολεμικά συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις του Εμφυ­λίου. Η ΠΑ έχει προγραμματίσει μία σεμνή τελετή, στην οποία έχουν προσκληθεί να παραστούν όλοι οι διατελέσαντες -εν ζωή- παλαιοί δι­οικητές της, προσωπικό που υπηρέ­τησε σε αυτήν, καθώς και οι σύγχρο­νοι μαχητές της. 

(ΤΟ ΚΑΡΦΙ-05/10/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger