Αρχική » » «Το ΥΕΘΑ να αγοράσει τις βιομηχανίες!»

«Το ΥΕΘΑ να αγοράσει τις βιομηχανίες!»


Σχέδιο σωτηρίας Αβραμόπουλου για τις ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ 

Πάνω του παίρνει ο υπουρ­γός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος το «καυτό» ζήτημα των αμυντικών βι­ομηχανιών, καθώς φέρεται ότι έχει ήδη αποστείλει επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά, προτείνοντας ΕΑΣ, ΕΛBO και ΛΑΡΚΟ να αγορα­στούν οπό το υπουργείο στο οποίο προΐσταται. Άλλωστε στο μυαλό του κ. Αβραμό­πουλου βρισκόταν ένα σχέδιο με το οποίο το ΥΕΘΑ θα «ίδρυε» μια διεύθυνση, η οποία θα ασχολού­νταν μονάχα με τον τομέα των αμυντικών βιομηχάνων. 

Πλέον, ο υπουργός Άμυνας υλοποίησε ό,τι προς ώρας ήταν σχέδια επί...
χάρ­του, προσπαθώντας έτσι να σώσει τους εργαζόμενους από το φάντασμα της ανεργίας. 

Όπως έγινε γνωστό (έπειτα από δημοσίευμα της «Real News»), στην πρόταση αυτή, αν και δέχεται την εκκαθάριση εν λειτουργία των επιχειρήσεων, προτείνει αμέσως με νόμο να αγοραστούν οι τρεις εταιρίες από το ΥΕΘΑ, καθώς εί­ναι ιδιαίτερα απαραίτητες για την ελληνική άμυνα. 

«Μόνον έτσι θα καταστούν βι­ώσιμες και δεν θα κλείσουν» εκτιμά ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος έθεσε το θέμα της αναγκαιότητας της αμυντικής βιομηχανίας για τη χώρα και στην τελευταία συνεδρίαση των ομολόγων του της Ευρω­παϊκής Ένωσης. 

Ο Στουρνάρας 

Την ίδια ώρα, ο ανεκδιήγητος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας φέρεται ότι είναι αντί­θετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει ρή­ξη στις σχέσεις των δύο ανδρών. Εξάλλου, ο κ. Αβραμόπουλος αρ­νήθηκε να συναντηθεί με τον Γιάννη Στουρνάρα, επικαλούμενος συνάντηση με Βέλγο αξιωματού­χο, όταν ο υπουργός Οικονομικών όρισε και ανακοίνωσε διαδοχικές συναντήσεις με την αναπληρώτρια υπουργό Φώφη Γεννηματά (υπεύ­θυνη για την ΕΑΣ) και τον Αση­μάκη Παπαγεωργίου (για τη ΛΑΡΚΟ). Σημειώνεται, μάλιστα, πως ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται ότι έχει ήδη αποστείλει την απάντη­ση της ελληνικής κυβέρνησης στο e-mail της τρόικας, χωρίς να λάβει υπόψη του την πρόταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου για εξαγορά των αμυντικών βιομηχανιών από το υπουργείο Άμυνας. 

Το όλο ζήτημα, σε συνδυα­σμό με τη διάθεση Στουρνάρα να... «αποφασίζει και να διατά­ζει», έχουν δημιουργήσει έντονο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το Σάββατο ο γραμματέας της κυβέρ­νησης και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Τ. Μπαλτάκος, με δημόσια τοποθέτηση του, έστειλε σαφές μήνυμα προς τον υπουργό Οικονομικών, αναφέροντας ρη­τά ότι «είναι απολύτως εθνικό θέ­μα και γι' αυτό θα αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση και κανένας ξένος»... 

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-16/09/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger