Αρχική » » Στην... ανάπαυση για οκτώ (!) μήνες

Στην... ανάπαυση για οκτώ (!) μήνες


Από παλαιότερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων. 
Ακόμη περιμένουν οι στρατιωτικοί τις διευκολύνσεις των δανειακών τους υποχρεώσεων που τους είχαν υποσχεθεί.

Χωρίς συγκεκριμένο απο­τέλεσμα παραμένουν οι εργασίες της μεικτής επιτροπής του υπουργείου Εθνι­κής Άμυνας και της Ένωσης Τραπεζών για τη διευκόλυνση στα δάνεια στρατιωτικών. Το θέμα έφτασε στη Βουλή ύστερα από αναφορά της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρει­ας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τα προβλήματα που αντι­μετωπίζουν οι στρατιωτικοί στην εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων, ωστόσο η απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφης Γεννηματά δεν έκα­νε κανέναν σοφότερο. 

Κι αυτό γιατί οκτώ μήνες με­τά τη σύσταση της μεικτής επι­τροπής η κυρία... Γεννηματά περιορίστηκε να απαντήσει ότι οι εργασίες της καθώς και οι συνεννοήσεις με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, ώστε να εξαντληθούν οι δυνατότητες ελάφρυνσης των δανεια­κών υποχρεώσεων των στρατιωτικών, απλώς βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς να δίνει κάποιο στοιχείο για την πρόοδο των εργασιών. Η κυρία Γεννηματά προσθέτει ότι «στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου του ΥΠΕΘΑ, έχει ληφθεί απόφαση του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Στρατού για τη μείωση του επιτοκίου επί των χορηγούμε­νων προκαταβολών έναντι εφάπαξ στο 1,84% και έχει δοθεί εντολή για διερεύνηση της δυ­νατότητας επέκτασης της ευεργετικής αυτής ρύθμισης στο σύ­νολο των Ειδικών Λογαριασμών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων». 

Επίσης, στους ίδιους άξονες δράσεων και πολιτικής, έχουν συμφωνηθεί με τη ΔΕΗ μέτρα εξυπηρέτησης και ελάφρυνσης ευπαθών ομάδων του προσω­πικού του ΥΠΕΘΑ, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά και οικονομικά προ­βλήματα, σχετικά με τις δυνα­τότητες ρύθμισης και διακανο­νισμού οφειλών, τους όρους αναστολής διακοπών παροχής ρεύματος λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών. 

Περιγράφοντας την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι στρατιωτικοί, π ένωση επισημαίνει ότι ενημερώθη­κε από στρατιωτικούς που υπηρετούν στην περιφέρεια πως το τελευταίο διάστημα δέχονται σωρηδόν εξώδικα και διαταγές πληρωμής καθώς και άνευ προ­ηγουμένου οχλήσεις από εταιρί­ες ενημερώσεως οφειλών εξαι­τίας της προφανούς αδυναμίας πληρωμής των δόσεων των δα­νείων που έχουν λάβει. 

Γιώργος Λυκουρέντζος
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-17/09/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger