Αρχική » » Η μηχανή των υποβρυχίων έπαιρνε μπρος με... μίζα

Η μηχανή των υποβρυχίων έπαιρνε μπρος με... μίζα


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΤΑ 18 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΤΥΠΟΥ 209. 

Νέες «χρυσές»» μίζες, η δια­κίνηση των οποίων φαίνεται να φτάνει μέχρι το 2007, κυ­νηγά η ελληνική δικαιοσύνη, μετά τον τυχαίο φορολογικό έλεγχο που έγινε σε δύο εταιρείες στη Βρέμη, και συγκεκριμένα στις Atlas και Rheinmetall Defense Electronics Systems. 

Η έφοδος των γερμανικών αρχών μέσα στον Αύγουστο εντόπισε να έχουν... κάνει φτερά 18 εκατ. ευρώ (!) που, όπως πι­στεύεται, μετατράπηκαν σε «μαύρες» πληρωμές και δόθηκαν για τον εκσυγχρονισμό υποβρυχίων τύπου 209 και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους. Σε ποιους; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα, στο οποίο θα δώσει απάντηση το άνοιγμα των λογα­ριασμών των υπεράκτιων εταιρειών. Και κανείς δεν αποκλείει ο δρόμος του χρή­ματος να είναι αποκαλυπτικός, αφού, εάν «σπάσει» ένας κρίκος, τότε η αλήθεια για τους αποδέκτες δεν θα αργήσει πολύ να φανεί... 

Μετά την έφοδο του Αυγούστου, η γερ­μανική δικαιοσύνη ζήτησε τη δικαστική συνδρομή της Ελλάδας, η οποία έχει ήδη ανοιχτό φάκελο για τα υποβρύχια στα χέ­ρια του ανακριτή Γ. Μαλλή. Δύο Γερμανοί εισαγγελείς και μία ανακρίτρια εισέβα­λαν την περασμένη Δευτέρα στα γρα­φεία της ελληνικής αντιπροσωπίας της Rheinmetall και στο σπίτι του αντιπροσώ­που της εταιρείας, προβαίνοντας σε κατα­σχέσεις εγγράφων και ηλεκτρονικών υπο­λογιστών. Τα έγγραφα δόθηκαν και στις δύο πλευρές, ώστε να ξεκινήσει η ποινική έρευνα και στις δύο χώρες για ενεργητική και παθητική δωροδοκία, ξέπλυμα βρόμι­κου χρήματος, ακόμα και απιστία... 

Σύμφωνα με την Εισαγγελία της Βρέμης, τα ποσά κατευθύνονταν από τους λογαριασμούς των δύο γερμανικών εταιρειών σε εκείνους των εταιρειών του Λονδίνου και του Παναμά, με τελικό δικαιούχο τον Έλληνα αντιπρόσωπο, ενώ οι πληρωμές στη μία τουλάχιστον από τις εταιρείες έφθασαν έως και το 15% του ύψους του σχετικού έργου. Το παράδοξο; Οι δύο αυ­τές εταιρείες δεν έχουν καμία σχέση με τα υποβρύχια, αλλά λειτούργησαν ως «βιτρί­να» για να καλύψουν τις μίζες. 

Έλληνες και Γερμανοί δικαστές είναι από την περασμένη Δευτέρα σε απευ­θείας επαφές, προκειμένου τα ευρήματα της μιας πλευράς να βοηθήσουν την άλ­λη. Δικαστικές πηγές συνέκριναν μάλιστα την υπόθεση αυτή με τη δικογραφία των υποβρυχίων τύπου 214, στην οποία κατηγορούνται περισσότερα από 20 άτο­μα, μεταξύ των οποίων και οι υπεύθυνοι των εταιρειών που πρωταγωνίστησαν (Ferostall και ΜΙΕ) και οι οποίες έπαιξαν το ρόλο του μεσάζοντα, μοιράζοντας μίζες εκατομμυρίων ευρώ. 

Δικαστικές πηγές έλεγαν μάλιστα ότι τα στοιχεία που κατασχέθηκαν «βοηθούν» και άλλες δικογραφίες, που είναι ανοι­χτές και αφορούν τα εξοπλιστικά, και δεν αποκλείουν να συναντήσουν πρόσωπα και εμβάσματα και σε άλλα όπλα και προ­γράμματα που στοίχισαν μια περιουσία, αφού μπήκαν «καπέλο» και οι μίζες που αύξησαν την τιμή τους… 

Και μία αστοχία 

Πριν πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος, οι Γερμανοί εισαγγελείς είχαν ζητήσει τη συν­δρομή των ελληνικών αρχών, οι οποίες είπαν αμέσως το «ναι», διαθέ­τοντας έναν ανακριτή για την έφοδο στην αντιπρο­σωπία της Rheinmetall I. 

Ουδείς όμως σκέφτηκε, ούτε από την Εισαγγελία Εφετών ούτε από το Πρω­τοδικείο, ότι ο Γ. Μαλλής, ανακριτής του Ν. 4022/11, έχει στα χέρια του τη δικο­γραφία των υποβρυχίων και ότι ίσως είναι ο πιο αρμόδιος για την κατά­σχεση των εγγράφων. 

Αντ΄ αυτού, λοιπόν, η εντολή για την έφοδο δό­θηκε σε άλλο δικαστικό λειτουργό, αποδεικνύο­ντας για μία ακόμη φορά το... μεγαλείο της συνεννόησης στο υδροκέφαλο Πρωτοδικείο, όπου η δε­ξιά δεν γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά... 

Έκδοση Μιχαηλίδη για τους Tor-Μ1 

Εν μια νυκτί οι Κύπριοι άλλαξαν το Σύνταγμα τους, δίνοντας το «πρά­σινο φως» για την έκδοση του πρώην υπουργού Εσω­τερικών Κύπρου, Ντίνου Μιχαηλίδη, προκειμένου να λογοδοτήσει για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. 

Την Πέμπτη το βράδυ, ο πρώην υπουργός έφτασε στην Ελ­λάδα, παρά τις όποιες «αντιστάσεις» του ενώπιον των κυπριακών αρχών, καθώς έφτασε μέχρι το Εφετείο για να αποτρέψει την έκ­δοση του. Η κατηγορία που του αποδίδεται τον εμφανί­ζει ως αποδέκτη «μαύρων» πληρωμών από τον Αλ Ζαγιάντ Φουάντ, ο οποίος κα­ταζητείται, χρημάτων που βρέθηκαν στο λογαριασμό του γιου του Μιχάλη (σ.σ. ο πρώην υπουργός ήταν συνδιαχειριστής). 

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης υποστηρίζει ότι είχε επιχειρηματικές δραστηριότητες με τον Αλ Ζαγιάντ Φουάντ, ενώ ο πρώην υπουργός αρνείται την κατηγορία, μια κατηγορία που στη­ρίχθηκε αρχικά στην κατάθεση του Νίκου Ζήγρα. Ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου έχει υποστηρίξει ότι ο Ν. Μιχαηλίδης μετέφερε βαλί­τσες με λεφτά από τις μίζες των Tor-Μ1 και τις παρέδιδε στον επιστήθιο φίλο του Άκη Τσοχατζόπουλο. 

(ΚΑΡΦΙ-14/09/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger