Αρχική » » Aλλάζουν οι συσχετισμοί: Σε 2 γκάλοπ μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ - Νέα άνοδος της ΧΑ

Aλλάζουν οι συσχετισμοί: Σε 2 γκάλοπ μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ - Νέα άνοδος της ΧΑ


Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά ένα μικρό, αλλά σαφές προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου σε δύο δημοσκοπήσεις και αυτό αποτελεί σίγουρα ένα "καμπανάκι" για την κυβέρνηση αφού η αξιωματικη αντιπολίτευση "παίρνει κεφάλι" ενώ ακόμα η χώρα δεν έχει εξέλθει από την θερινή ραστώνη ούτε έχουν γιγαντωθεί τα προβλήματα επιβίωσης των πολιτών κάτι που θα συμβεί τον ερχόμενο χειμώνα. Την ίδια στιγμή ο Λαϊκός Σύνδεσμος, παρά τους τόνους λάσπης που δέχεται κάθε του δραστηριότητα από τα ΜΜΕ εμφανίζει και πάλι δυναμική ανόδου.

Το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue, για τον ΣΚΑΪ, δίνει πρώτο... τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με 29% και η ΝΔ έρχεται δεύτερη με 28%.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13% (από 11%), το ΠΑΣΟΚ με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι ΑΝΕΛ με 5,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ μπαίνει ενδεχομένως οριακά στη Βουλή, καθώς λαμβάνει 2,5% με ποσοστό στατιστικού λάθους στο 1%.

Στην παράσταση νίκης παραμένει μπροστά η ΝΔ με 46% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 40%, ωστόσο τα ποσοστά της ΝΔ είναι μειωμένα από το Βαρόμετρο του Ιουλίου και αντίθετα του ΣΥΡΙΖΑ αυξημένα, καθώς τότε είχαν λάβει 53% και 33% αντίστοιχα.

Αναφορικά με τα πρόσωπα, καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με 35% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 31%. Από τον Ιούνιο η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά παρουσιάζει πτώση, ενώ του Αλέξη Τσίπρα είναι σχεδόν σταθερή.

Όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων, πρώτος σε δημοτικότητα έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς (37% από 39% στο προηγούμενο Βαρόμετρο) ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας (36%, χωρίς μεταβολή), ο Φώτης Κουβέλης ( 33% από 34%), Πάνος Καμμένος (31% χωρίς μεταβολή), Δημήτρης Κουτσούμπας (22% από 21%), Ευάγγελος Βενιζέλος (21% από 26%) και Νίκος Μιχαλολιάκος (15% χωρίς μεταβολή).

Σημειώνεται ότι κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν συγκεντρώνει περισσότερες θετικές ψήφους από ότι αρνητικές.

Τέλος, ενώ οι περισσότεροι ερωτηθέντες (60%) θεωρούν ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές, σχεδόν το ίδιο ποσοστό (57%) πιστεύει ότι τελικά θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Προβάδισμα 1,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου δείχνει και η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Pulse, την οποία δημοσιεύει αύριο, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε;», το 20,5% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ (σε σχέση με 21% τον Ιούλιο) και το 19% ΝΔ (19% τον Ιούλιο).

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13,5% (13%), το ΠΑΣΟΚ με 7% (6.5%), το ΚΚΕ με 5% (5,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% (4%), και η ΔΗΜΑΡ με 3% (3%). Άλλο Κόμμα επέλεξε το 6% (7%), Λευκό/Αποχή 12% (11,5%) και Αναποφάσιστοι/ΔΑ (Δεν απαντώ) 10% (9,5%).

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23% (σε σχέση με 23,5% τον Ιούλιο) και η ΝΔ 21,5% (21,5% τον Ιούλιο).

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 15% (14,5%), ΠΑΣΟΚ με 8% (7,5%), ΚΚΕ με 6% (6,5%), Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% (4,5%) και ΔΗΜΑΡ με 3,5% (3,5%). Το Άλλο Κόμμα συγκεντρώνει 7% (7,5%) και Αναποφάσιστοι/ΔΑ 11,5% (11%).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger