Αρχική » » Στα άδυτα του Πενταγώνου της 14 Σεπ 2013

Στα άδυτα του Πενταγώνου της 14 Σεπ 2013


• Ό,τι δεν είχε γίνει την τελευταία δεκαετία, έγινε δύο φορές μέσα σε ένα διήμερο. 0 λόγος για τον Α/ΓΈΕΘΑ, στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο, και την απόφαση του να υλοποιήσει το Βόρειο Τομέα της Διακλαδικής Δύναμης Άμεσης Αντίδρασης «Δέλτα», που έχει «μέτωπο» ένα­ντι των Σκοπίων και της Αλβανίας. Τη μία μέρα, αιφνι­διαστικά, ενεργοποιεί ένα Λόχο Ορεινών Καταδρομών, μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα και σε χρόνο ρε­κόρ τους «ανεβάζει» σε χωριό του Γράμμου, ενώ την επόμενη μέρα ενεργοποιεί τμήμα ...μηχανοκίνητου πε­ζικού που αναπτύσσει πάνω σε αρματοφορείς προς τα σύνορα. Και αν η κίνηση με τους λοκατζήδες είναι κατανοητή, λόγω «ασύμμετρων απειλών» στα βόρεια σύνορα, και αποβλέπει σαφώς στο να δείξει στους κα­τοίκους της περιοχής ότι «ο στρατός δεν τους ξεχνά» επειδή φεύγουν από εκεί μονάδες, η κίνηση με το μη­χανοκίνητο πεζικό και τα ΤΟΜΠ είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι δεν αποβλέπει στο να «φοβίσει» τους λαθρομετανάστες, αλλά σε «κάτι άλλο», σίγουρα ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ... 

• Συμπερασματικά Ο Α/ΓΈΕΘΑ -ως δημόσιο πρόσωπο, και μάλιστα σε αυτή τη θέση- έχει πολλούς φί­λους και αρκετούς εχθρούς. Εμείς ξέρουμε ότι είναι ο ΜΟΝΟΣ αρχηγός που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τόσο πολλές και τόσο ουσιαστικές ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ασκήσεις της επίλεκτης Δύναμης «Δέλτα», όσες ΟΛΟΙ οι άλλοι συνάδελφοι του στο παρελθόν. Όχι ασκήσεις-θέατρο για τον υπουργό και τον Τύπο, αλλά ου­σίας. Οι αγνοούντες και μη ειδικοί δεν παίρνουν καν χαμπάρι τι γίνεται! Οι γνωρίζοντες όμως -εντός και εκτός συνόρων- όλα αυτά τα παρακολουθούν από πολύ κοντά, με το ανάλο­γο, από κάθε πλευρά, ενδιαφέρον»! 

• Δουλειές με φούντες ξεκίνησε η Πολεμική Αεροπορία. Κι αυτό χάρη στην παγκόσμια φήμη της και βεβαίως στις ικανότητες του προσωπικού της, ιπτάμενου και τεχνικού. Ο λόγος για τη συνεκπαίδευση με την Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ, που θα διαρκέσει έναν ολόκληρο μή­να και αφορά 120 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν το διάστημα αυτό στην Ελλάδα για την εκπαίδευση. Τέσσερα μαχητικά Mirage 2000-5 Μk.9 με 10 πιλότους και 105 τεχνικούς έφτασαν το διήμερο 12-13 του μηνός στην αερο­πορική βάση της Τανάγρας, στην 114 Πτέρυγα Μάχης, και θα συνεκπαιδευτούν με το προσωπικό της 331 Μοίρας Παντός Καιρού, που πετά επίσης Mirage 2000-5 Μk.2. Από την προσεχή εβδομάδα θα αρχίσει η κανονική συνεκπαίδευση των Καταριανών, που θα κορυφωθεί με την εκτέλεση βο­λών βλημάτων αέρος-αέρος στα πεδίο βολής Κρήτης και Ζακύνθου από τα αεροσκάφη τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη επαφή των δύο Αεροποριών πραγματοποιήθηκε το 2011, στη διάρκεια της επιχείρησης των Συμ­μάχων εναντίον της Λιβύης του Καντάφι, όταν έξι Καταριανά Mirage 2000-5 επιχειρούσαν για αρκετούς μήνες από την αεροπορική βάση της Σούδας. Εκεί είδαν την Π.Α, την οργάνωση και το προσωπικό της από κοντά, τους εκτίμησαν και τώρα ήλθαν εδώ για να εκπαιδευτούν για ένα μήνα. 

(ΚΑΡΦΙ-14/09/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger