Αρχική » » ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 11 Σεπ 2013

ΔΕΚΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ της 11 Σεπ 2013


 Πολύ σημαντική για την ασφάλεια της χώρας είναι η εντολή της Τρόικας για το «λουκέτο» στον ΟΣΕ. Πέρα από τις συνέπειες για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, πέρα από τις επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας, ας μην ξεχνάμε πως μέσω του δικτύου του ΟΣΕ εξυπηρετούνται και οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. 

 Αν, μάλιστα η χώρα μας εμπλακεί σε μια σύγκρουση τότε... αυξάνεται κατακόρυφα η σημα­σία του σιδηροδρομικού δικτύου και θα αποτελεί τον μοναδικό αξιόπιστο τρόπο ενίσχυσης των μονάδων. Ας σκεφτούν καλά λοιπόν όσοι παίρ­νουν τις αποφάσεις γιατί μια βεβιασμένη απόφαση τώρα, θα έχει καταστροφικές συνέπειες αύριο. 

 Ας στραφούμε τώρα στο μεγάλο θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από την διαφαινόμε­νη επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών στην Συρία. Ψάχνει εναγωνίως ο Ομπάμα να βρει υποστήριξη για την επίθεση, αλλά όπως φαίνεται μάλλον δεν θα υπάρχουν και πολλοί πρόθυμοι για κάτι τέτοιο. 

 Οπότε μάλλον θα στραφεί στους Συμμάχους- υποτακτικούς ανάμεσα στις χώρες του Αραβικού κόσμου και στο κράτος-τυχοδιωκτη που δεν είναι άλλο από την Τουρκία. Βέβαια οι Τούρκοι, που θα αναλάβουν και το κύριο βάρος μιας ενδεχόμενης χερσαίας επίθεσης αν πραγματοποιηθεί αυτή, θα ζητήσουν και μάλλον θα λάβουν ανταλλάγματα για την βοήθεια τους. 

 Πάντως, μεγάλη πλάκα θα είχε αυτός ο γραφικός που έχουν για Υπουργό Εξωτερικών οι Αμερικάνοι, ο Τζον Κέρι. Λέω θα είχε αν δεν καταλάμβανε μια τόσο σημαντική θέση, από την οποία έχει την δύναμη να παίζει με τις ζωές εκατομμυρίων. Αφού δεν έχει καταφέρει να πείσει ούτε τους λοβοτομημένους πολίτες των ΗΠΑ για το «δίκαιο» της επίθεσης στην Συρία, τότε μάλλον είναι παντελών ακατάλληλος. 

 Η επίθεση θα πραγματοποιηθεί όπως και να έχει. Έχουν εκτεθεί υπερβολικά οι κυβερνώντες τους και το πλήγμα στο κύρος της υπερδύναμης θα είναι τεράστιο αν χρειαστεί να ανακαλέσουν την απόφαση. Επειδή δεν θέλουν να υποστούν τέτοια ήττα, θα κτυπήσουν ακόμα και μόνοι τους. 

 Στο έδαφος τώρα της Συρίας, οι Ισλαμιστές αντάρτες, μετά από μήνες διαδοχικών ήττων, έχουν αρχίσει να βελτιώνουν την θέση τους. Ο λόγος δεν είναι άλλος οπό την αναδίπλωση των κυβερνητικών ενόψει της επίθεσης των Αμερικά­νων. Οπότε, μόνο και μόνο η απειλή πως θα χτυπήσουν έχει ανακουφίσει κάπως τους αντάρτες. 

 Όσο γιο την χώρα καρνάβαλο -δυστυχώς στην Πατρίδα μας αναφέρομαι- ζει σε μια κατάσταση αφασίας. Ο πρωθυπουργός έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, ο εύσωμος αντιπρόεδρος δεν την είχε ποτέ και ο υπ. Άμυνας ψάχνει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει πρόεδρος του κόμ­ματος του, αν βέβαια δεν τον προλάβει ο Βορίδης. 

 Υπό αυτές τις συνθήκες, το να αναφερθούμε σε εξωτερική πολιτική είναι μάλλον ανούσιο. Μόνο που ανεξάρτητα από τις συνθήκες στην χώρα και στην κυβέρνηση μας οι διεθνείς εξελίξεις τρέχουν και κανείς δεν θα περιμένει εμάς να συσκεφθούμε εκατό φορές και να καταλήξουμε στο ότι είμαστε με όλους και με κανέναν αλλά θα βοηθήσουμε τις ΗΠΑ (όπως γίνεται συνήθως). 

 Μιας και είπαμε για τον Υπουργό Άμυνας πιο πριν, να αναφερθούμε τουλάχιστον σε μια καλή κίνηση του, μια τροπολογία με την οποία οι διοι­κήσεις των παραγωγικών σχολών των Ε.Δ απο­κτούν και πάλι δικαίωμα αρνησικυρίας στις επιλογές καθηγητών από τα Πανεπιστήμια. Θα γλιτώ­σουν έτσι οι φοιτητές των σχολών αυτών από την ψευτοδιανοούμενη αριστερίζουσα σαβούρα που ζει παρασιτώντας στα Πανεπιστήμια της χώρας. 

SNIPER 
(ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΉ-11/09/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger