Αρχική » » Απειλή για τη Θράκη η νέα ΜΙΤ

Απειλή για τη Θράκη η νέα ΜΙΤ


► Συναγερμός στο Πεντάγωνο για την αναδιάρθρωση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας. 
► Η ΜΙΤ θα είναι εξουσιοδοτημένη να προχωρά σε οποιαδήποτε επιχειρησιακή δράση που αυτή κρίνει απαραίτητη χωρίς έγκριση από τη Δικαιοσύνη. 
► ΣΧΕΔΙΟ: Δράσεις πληροφοριακών (ψυχολογικών) επιχειρήσε­ων με επίκεντρο τη Θράκη σχεδιάζει η νέα ΜΙΤ. 

του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ 

Ανησυχία και προβληματισμός επικρα­τούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξαιτίας της προσπάθειας της κυβέρνησης Ερντογάν να «αναδιαρθρώσει» τη μυστι­κή υπηρεσία ΜΙΤ. Η Real news έχει στη διάθεσή της απόρρητο έγγραφο με τις εκτιμήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας για τον μεγάλο κίνδυνο που δημιουργεί η νέα ΜΙΤ του Ερντογάν στην Ελλάδα και ειδικά στη Θράκη. 

Ανησυχία που φαίνεται στα συμπεράσματα των επιτελών:... «Η ΜΙΤ δύναται να αναλαμβάνει όχι μόνο ευρείες επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών στη χώρα μας, αλλά και δράσεις πλη­ροφοριακών (ψυχολογικών) επιχειρήσεων με επίκεντρο τη Θράκη, εκμεταλλευόμενη και τις πιθανές υποδομές που έχουν δημιουργηθεί στη μουσουλμανική μειονότητα, όπως σχετικά είχε αναφερθεί στο Σχέδιο "Βαριά", αλλά και στα σεμινάρια των Ακαδημιών Πολέμου». 

Σύμφωνα με την ανάλυση των Ελλήνων στρα­τιωτικών, «η κυβέρνηση Ερντογάν θα συνεχί­σει τις προσπάθειες θεσμοθέτησης αλλαγών σε φορείς που θα την καταστήσουν πλέον πολίτική δύναμη με καθεστωτικά χαρακτηριστικά, προ­καλώντας τη δημιουργία επιπλέον πολώσεων στην Τουρκία, όπως φάνηκε και από τις τελευταί­ες εξελίξεις στο θέμα των ταραχών του πάρκου Γκεζί, λειτουργώντας εις βάρος της επικράτησης των νέο-οθωμανιστών στην Τουρκία». 

Ποια είναι η νέα ΜΙΤ του Ερντογάν και γιατί αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη απειλή για την Ελ­λάδα; Σύμφωνα με όσα γράφουν στην ανάλυση-εκτίμηση, «οι νέες αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) διευρύνονται με βάση το νέο σχέδιο νόμου σε τέτοιο σημείο ώστε να ασκείται κριτική από την αντιπολίτευση για αρμοδιότητες οι οποίες υπερβαίνουν τα όρια της δημοκρατίας αλλά και κα­θιστούν τη ΜΙΤ κυρίαρχο φορέα όχι μόνο στον τομέα των πληροφοριών, αλλά και σε αυτόν της πραγματοποίησης επιχειρήσεων εντός αλλά και εκτός Τουρκίας». 

Το νέο σχέδιο νομού στο οποίο αναφέρο­νται συντάχθηκε από κοινού από τη ΜΙΤ και το γραφείο του Ερντογάν. Πρωταγωνιστής στη σύνταξη του είναι ο αρχηγός της ΜΙΤ Χ. Φιντάν, ο σύμβουλος του Ερντογάν Ε. Αλά και ο νομικός σύμβουλος της ΜΙΤ Ο. Κανικλί. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο νομού: 

 Η ΜΙΤ θα είναι εξουσιοδοτημένη να προχω­ρά σε οποιαδήποτε επιχειρησιακή δράση που αυτή κρίνει απαραίτητη, χωρίς καμία έγκριση από την τουρκική Δικαιοσύνη. 

 Κανένας δικαστικός φορέας δεν θα είναι δυ­νατόν να ελέγξει τη ΜΙΤ. Τα στελέχη της ΜΙΤ θα ελέγχονται δικαστικά από το Ειδικό Δικαστήριο και όχι από τα κοινά δικαστήρια, κάτι που ίσχυε μέχρι σήμερα. 

 Δεν θα είναι δυνατόν τα στελέχη της ΜΙΤ να κατηγορηθούν για διάπραξη εγκλήματος κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας. 

 Η ΜΙΤ θα είναι δυνατόν να «φακελώνει» κά­θε Τούρκο πολίτη χωρίς έγκριση από τη δικαστική εξουσία. Κάθε κρατικός φορέας καθίσταται πλέον υποκείμενος της ΜΙΤ. Με τον νέο νόμο η ΜΙΤ δεν θα μπορεί μόνο να συλλέγει πληροφορίες αλλά και να πραγματοποιεί επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο του υπόψη νόμου, οι αντίστοιχες αρμοδιότητες της Γενικής Διεύ­θυνσης Ασφαλείας και της Στρατοχωροφυλακής (Σ/Χ) μεταβιβάζονται στη ΜΙΤ. 

Ψυχολογικές επιχειρήσεις 

Με το νέο σχέδιο νόμου η ΜΙΤ αποκτά το δικαί­ωμα πραγματοποίησης ψυχολογικών επιχειρή­σεων. Πλέον οι αρμοδιότητες «φακελώματος» του διαδικτύου, προπαγάνδας και δημιουργίας παράνομων ιστοσελίδων μεταβιβάζονται στη ΜΙΤ. Όλες αυτές οι αρμοδιότητες στο παρελ­θόν είχαν χρησιμοποιηθεί από το ΓΕΕΘΑ όταν αρχηγός ήταν ο στρατη­γός Ιλκίρ Μπασμπούγ, ο οποίος είναι προφυλα­κισμένος για την υπόθεση «Φακελώματος του διαδικτύου». Ως γνω­στόν, στόχος του ΓΕΕΘΑ τότε ήταν η εξουδετέρωση της Κοινότητας του Φ. Γκιουλέν και της Κ/Β Ερντογάν, υπόθεση για την οποία είναι κατηγο­ρούμενοι δεκάδες αξιωματικοί των ΤΕΔ. 

Πλήρης ασυλία 

Στο νέο σχέδιο νόμου προβλέφθηκαν σχετικές ρυθμίσεις ώστε να απαλλάσσονται τα στελέχη και οι πληροφοριοδότες της ΜΙΤ οι οποίοι θα διαπράττουν κακουργήματα. Τα θέματα αυτά προβλέπονται από το όρθρο 26 του σχετικού νόμου, συμφωνά με το οποίο «η σχετική άδεια για δικαστική ερευνά εις βάρος στελεχών της ΜΙΤ θα δίνεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Τουρκίας». Επιπλέον, αναφέρεται στο σχε­τικό άρθρο ότι «δεν θα θεωρείται υπεύθυνο το προσωπικό της ΜΙΤ ή το προσωπικό στο οποίο ανατέθηκε αποστολή από τη ΜΙΤ για παράπτω­μα στο οποίο φαίνεται ότι διέπραξε κατά τη διάρκεια της αποστολής του». 

Εξοπλισμός και στελέχωση για ανεξάρτητες επιχειρήσεις 

Οι Έλληνες επιτελείς δεν κρύβουν τις ανησυ­χίες τους στην ανάλυση τους. Κι αυτό γιατί από τα στοιχειά που διαθέτουν προκύπτει ότι η ΜΙΤ «έχει εισέλθει σε μια νέα περίοδο ανα­συγκρότησης από αναλήψεως της αρχηγίας από τον Χ. Φιντάν, ο οποίος θεωρείται ο εκλεκτός του Ταγίπ Ερντογάν». Επιπλέον, υπάρχει και μια σειρά άλλων πληροφοριών, συμφω­νά με τις οποίες: 

 Από τον Οκτώβριο του 2012 είχε γίνει γνωστό ότι η ΜΙΤ θα προμηθεύεται με βαριά όπλα αλλά και ΤΟΜΠ (τεθωρακισμένα οχήματα), για να είναι δυνατή η εκτέλεση επιχειρήσεων από την ίδια. 

 Στο τέλη του 2012 η ΜΙΤ είχε προκηρύξει διαγωνισμό πρόσληψης εν ενεργεία στελεχών της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων του Τ/ΓΕΕΘΑ (Bordo Bereli), προκαλώντας έκπληξη και προ­βληματισμό για τον λόγο για τον οποίο θα ήταν αναγκαίο τέτοιο προσωπικό στη ΜΙΤ. 

Σημειώνεται για τους Bordo Bereli ότι: 

 Θεωρούνται η «αφρόκρεμα» των στελεχών των Ειδικών Επιχειρήσεων των ΤΕΔ και είναι εκπαιδευμένοι να αναλαμβάνουν ειδικές επιχει­ρήσεις σε εχθρικό έδαφος, ψυχολογικές επιχει­ρήσεις αλλά και επιχειρήσεις προπαρασκευής πληθυσμού στη χώρα-στόχο. 

 Είχαν παραλάβει τον Κούρδο ηγέτη Οτσαλάν, από τις Αρχές της Κένυας στο Ναϊρόμπι, κατά την επιχείρηση σύλληψής του το 1999. 

(REAL NEWS-14/07/2013) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger