Αρχική » » Επόπτης θαλάσσιων πόρων

Επόπτης θαλάσσιων πόρων


Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ιδροκοπάει στις μισογεμάτες πλατείες να πείσει ότι είναι έτοιμος να κάνει αποδοχή ανδρεοπαπανδρεϊκής κληρονομιάς (συνιστώσα Κατσιφάρα), ένας γνήσιος Παπανδρέου, ευρισκόμενος σε μυστική και κρίσιμη διά τα εθνικά συμφέροντα αποστολή, ανέχεται να τον λοιδορεί ο κάθε δημοσιογραφίσκος και να τον παρεξηγεί το κοινό. 

Ο αλησμόνητος πρώην πρωθυπουργός μας εξετάζει σπιθαμή προς... σπιθαμή τις ελληνικές θάλασσες, ψάχνοντας να βρει πετρέλαιο, αρχαία, χρυσό, ουράνιο και ένα χαμένο αντίτυπο από το «Συμβόλαιο με τον Λαό», που είχε ξεχάσει ο πατήρ του σε παραλιακή ψαροταβέρνα. Καθήκοντα «Χρέη-Γουότς». Επειδή δεν θέλει να τον πάρει κανείς χαμπάρι (υπάρχουν πολλοί ξένοι πράκτορες στα ελληνικά νησιά), εκείνος προσποιείται τον παραθεριστή. Βάζει μπαντάνα, αντηλιακό, παίρνει το κανό ανά χείρας, κάνει απλωτές. Αν οι αδιάκριτες κάμερες ζούμαραν στο πρόσωπό του την ώρα που (δήθεν) τσακίζει καραβιδόψυχες και γαλέους σκορδαλιά, θα βλέπαμε ότι το τσακίρικο μάτι του (σ' αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιεί μόνο το κεντροαριστερό) σκανάρει την περιοχή μη τυχόν και εντοπίσει φλέβα υδρογονανθράκων. Μόλις έρθουν οι υδατάνθρακες (πατάτες τηγανητές), διακόπτει. Επανεκκινεί την προσπάθεια στο δεύτερο πιάτο και φορτσάρει στο γλυκό (χαλβάς ή γιαούρτι με μέλι).

Ποδήλατο

Το αυτό πράττει και σε δρόμους, μονοπάτια, δρυμούς, φαράγγια και βουνοπλαγιές, τις οποίες θα κληθεί να διασχίσει για να εύρει έστω και ένα σεντ του ευρώ ή του δολαρίου, το οποίο θα καταθέσει διά την αποπληρωμή του εθνικού χρέους. Στην ξηρά χρησιμοποιεί τα πόδια του (τζόκινγκ) ή ένα ταπεινό ποδήλατο (τούμπα). Τη μαύρη εκείνη ημέρα που εμείς οι ανυποψίαστοι μάθαμε ότι «έπεσε με το ποδήλατο», ο αεικίνητος Γιώργος είχε διαφύγει με κίνδυνο της ζωής του από καταδίωξη τεσσάρων θωρακισμένων οχημάτων, που έτρεχαν σαν τον διάολο καβάλα σε επιτόκια δεκαετών ομολόγων. Τα αυτοκίνητα ήταν γεμάτα με πληρωμένους δολοφόνους, πληρωμένους κονδυλοφόρους και αφίσες του Βαγγέλη Βενιζέλου. Ο σωτήρας της πατρίδος, βιρτουόζος της ποδηλασίας, κατάφερε να κολλήσει την αλυσίδα του ποδηλάτου του εν κινήσει! Η άλυσος είχε κοπεί από ριπή αντιαεροπορικού πολυβόλου και έκρηξη πυρηνικής βόμβας (μικρής ισχύος).

Αν και αυτά είναι γνωστά σε εκδότες και δημοσιογράφους, μερικοί επιμένουν να αλλοιώνουν τα πραγματικά περιστατικά. Οπως στο δημοσίευμα του κυριακάτικου «Εθνους» που μιλούσε για το «μακρύ καλοκαίρι του Γιώργου στη Σέριφο». Αίσχος και ντροπή!

Παναγιώτης Λιάκος
(Εφ. Δημοκρατία-08/07/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger