Αρχική » » Κομάντος του Στρατού στο κυνήγι... των δραπετών

Κομάντος του Στρατού στο κυνήγι... των δραπετών


Στελέχη της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο «Σινούκ» από τον Όλυμπο στη Ναυπακτία φαίνεται να συνδράμουν από χθές στο ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Κόλα και των άλλων έξι Αλβανών δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων. 
ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ.
Επισήμως αναφέρεται πως πραγματοποιούν άσκηση, ωστόσο εκτιμάται πως συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των Αλβανών κακοποιών. 

Πάνοπλοι κομάντος του Στρατού επιχειρούν από χθες το πρωί στην ορεινή Ναυπακτία. Επισήμως αναφέρεται πως πραγματοποιούν άσκηση με την επωνυμία «Εύηνος». Ανεπισήμως, ωστόσο, εκτιμάται πως συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκει­ται για στελέχη της... 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο «Σινούκ» από τον Όλυμπο στη Ναυπακτία. Η συγκεκριμένη μονάδα απαρτίζεται από τις επίλεκτες δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, όπως είναι το Ειδικό Τάγμα Αλεξιπτωτιστών και οι αμφίβιοι καταδρομείς της Ζ΄ ΜΑΚ, είναι εξοπλισμένη με ό,τι πιο σύγχρονο από πλευράς οπλισμού, διαθέτει μηχανές τύπου εντούρο για αποστολές σε ορεινές περιοχές και φυσικά τα στελέχη της είναι ειδικά εκπαιδευμένα. 

Το Πεντάγωνο 

Ο αριθμός των κομάντος του Στρατού που βρίσκονται στην ορεινή Ναυπακτία δεν έχει διευκρινισθεί, καθώς από το Πεντάγωνο τηρείται σιγήν ιχθύος. Και αυτό εξηγείται αφού δεν υπάρχει το νομικό πλαί­σιο προκειμένου Έλληνες στρατιωτικοί να αναλάβουν δράση κατά εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου. Η απάντηση που δόθηκε στο ερώτημα αν Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού συνδράμουν αυτές της ΕΛ.ΑΣ. στον εντοπισμό και τη σύλλη­ψη των Αλβανών κακοποιών είναι πως «οι ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις εκτελούν προγραμματισμένη άσκηση στην περιοχή της Ναυπακτίας με την επωνυμία "Εύηνος"». 

Η σύμπτωση όμως, τόσο η χρονι­κή όσο και αναφορικά με τον τόπο διεξαγωγής, προκαλεί εύλογα ερωτήματα και ασφαλώς σύνδεση της γιγαντιαίας επιχείρησης της ΕΛΑΣ, με την παρουσία του Στρατού. Πόσω μάλλον όταν προ ημερών αποκαλύφθηκε πως στην περιοχή κατέπεσε μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του Στρατού το οποίο πετούσε νύ­χτα προκειμένου να εντοπίσει με τις θερμικές κάμερες που διαθέτει κινήσεις υπόπτων στην ορεινή και δύσβατη περιοχή. Αποκαλύφθηκε επίσης πως η Αστυνομία είχε ζητήσει δύο UAV από το Στρατό, καθώς το κόστος πτήσης τους είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό των ελικοπτέρων, ενώ η αθόρυβη λειτουργία τους και ο σύγχρονος εξοπλισμός τους τα κα­θιστούν πιο αποτελεσματικά. Όπως η παρουσία των κομάντος στην περιο­χή της ορεινής Ναυπακτίας, έτσι και οι πτήσεις των UAV δεν επιβεβαιώ­θηκαν από τις αρμόδιες στρατιωτικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα το ΓΕΣ. Κύκλοι του Πενταγώνου πάντως αναφέρουν πως το θέμα χειρίζονται τα ανώτατα κλιμάκια των υπουργεί­ων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη με στόχο να βρεθούν οι δολοφόνοι του αστυνομικού στο Δίστομο και της άτυχης κοπέλας στην Κορινθία. Τα στελέχη της 13ης ΔΕΕ έχουν εκπαίδευση που δεν έχουν αυτά της ΕΛ.ΑΣ. 

Λειτουργούν ωστόσο συμπληρω­ματικά, καθώς η Αστυνομία έχει μεταφέρει στην περιοχή ιχνηλάτες από τον Έβρο, ελεύθερους σκοπευτές και ΕΚΑΜίτες, ενώ άνδρες της Ασφά­λειας έχουν «ζώσει» ολόκληρη την περιοχή αναμένοντας μία κίνηση των Αλβανών κακοποιών. Εκτιμάται πως αυτό θα γίνει αργά ή γρήγορα. Και οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες για όλα. 



ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-02/07/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger