Αρχική » » Στα άδυτα του Πενταγώνου

Στα άδυτα του Πενταγώνου


Στις 10 του μηνός «το υποβρύχιο ΠΡΩΤΕΥΣ, κατά τη διάρκεια πλου εντός του όρμου της Σούδας, στην Κρή­τη, και κατά τη διάρκεια χειρισμών αποφυγής πλοίων, κινήθηκε πλησίον ακτών και επακούμβησε σε αρχαίο υ­ποβρύχιο μόλο. Κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε, το υποβρύχιο δεν έχει πρόβλημα ασφα­λείας και δεν έχουν προκληθεί ζημιές», σημείωνε ανα­κοίνωση του ΓΕΝ. 

Αυτό που δεν έλεγε η ανακοίνωση ή­ταν αν διετάχθη.... ΕΔΕ προκειμένου να δούμε τα αίτια του συμβάντος. Γιατί στους μη ειδικούς η συγκεκριμένη δια­τύπωση αφήνει πάρα πολλά ερωτηματικά. Τι μπορεί να σημαίνει άραγε «κατά τη διάρκεια χειρισμών αποφυγής πλοίων»; Κάποιο άλλο πλοίο ή πλοία είχαν πορεία προς το υποβρύχιο; Κάποια πλοία είχαν «κλείσει» το υ­ποβρύχιο και το εμπόδιζαν να κινήσει; Τι τέλος πάντων; Γιατί μιλάμε για περιοχή όπου υπάρχει ναύσταθμος, ελ­ληνικός και συμμαχικός, εμπορικό λιμάνι κ.λ.π. Κάποιες εξηγήσεις από το ΓΕΝ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ. 

Διαβάζαμε τις επίσημες ανακοινώσεις και γελούσαμε. Στις 10 του μηνός μάθαμε ότι ο ΥΦΕΘΑ Θ. Δαβάκης επισκέφθηκε το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) και το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ) και ενημερώθηκε από τις διοι­κήσεις τους για τη λειτουργία τους, τα προβλήματα τους κ.λ.π. Ως εδώ καλώς. 

Την ΕΠΟΜΕΝΗ, 11 του μηνός, με νέο δελτίο Τύπου του ΥΠΕΘΑ, μαθαίνουμε ότι το 251 ΓΝΑ επισκέφθηκε η ΑΝΥΠΕΘΑ Φώφη Γεννηματά, συνοδευόμενη α­πό τον Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχο (I) Ευάγγελο Τουρνά, και ενημε­ρώθηκε από τη διοίκηση του για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ κ.λ.π. Οργανωθείτε λίγο, βρε παιδιά ... Γιατί δεν πηγαίνατε και οι δύο νέοι υπουργοί την ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ στο ίδιο νοσοκομείο για να ενημερωθείτε ΑΠΑΞ για ΟΛΑ τα θέματά του. Δύο μέρες για τους δύο (ΑΝΥΠΕΘΑ/ΎΦΕΘΑ) απλώς για να βγουν δύο... ανακοινώσεις: Έλεος !!! 

Ένα χρόνο ήταν ΥΠΕΘΑ ο «κόκκινος» Πάνος Παναγιωτόπουλος και με πρωτοβουλία του είχε συναντηθεί μία μόνο φορά με τους στρατιωτικούς συντάκτες, και αυτή παραμονές Χριστουγέννων, για να... ευχηθεί ! Και οι σχέσεις του με τον Τύπο είχαν φτάσει στο χειρότερο δυνατό σημείο. Χειρότερα και από την εποχή Μπεγλίτη (που όλοι πίστευαν ότι δεν πρόκειται να υπάρ­ξει χειρότερη). 

Σε λιγότερο από ένα μήνα, ο νυν ΥΠΕΘΑ (και πριν τον «κόκκινο» Πάνο) Δημήτρης Αβρα­μόπουλος είχε γεύμα γνωριμίας στην επιβλητική Λέ­σχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών, στο Σαρόγλειο Μέγαρο, στη Ρηγίλλης. Και εκεί με το «κα­λημέρα» (και χωρίς να «προκληθεί») το είπε: «Προτίθεμαι μία φορά κάθε μήνα να έχουμε συνάντηση εφ' όλης της ύλης για την καλύτερη ενημέρωση όλων μας». Άντε να το δούμε και να μην το πιστέψουμε ! 

(ΚΑΡΦΙ-13/07/2013) 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger