Αρχική » » Η αλήθεια για τον Παπουτσή

Η αλήθεια για τον Παπουτσή


Τα πράγματα δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται. Ο διορισμός του πολύπειρου πασόκου στην Παγκόσμια Τράπεζα μας έσωσε! 

Μια κίνηση έκανε η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της πά­ταξης της ανεργίας και έπεσε το κράξιμο της αρκούδας. Βρήκε δου­λειά σ' έναν αγωνιστή του Πολυτε­χνείου και ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι ορ­γισμένων αντιδράσεων και ειρωνικών σχολίων. Έχουν δίκιο όσοι αντιδρούν; Εκ πρώτης όψεως, ναι. Ωστόσο, κάθε καλόπιστος παρατηρητής, αν εξετά­σει τον διορισμό Παπουτσή στην Πα­γκόσμια Τράπεζα με όρους γεωπολιτικής και αντιμετώπισης κρίσεων, θα καταλάβει ότι ήταν μονόδρομος. 

Πρώτα απ' όλα, επειδή υπάρχει συγκυβέρνηση, καλό είναι να... γνωρίζου­με ότι -για καθαρά ιδεολογικούς λό­γους- έχουν «διανεμηθεί» οι διορι­σμοί. Δύο εγώ, έναν εσύ. Τρεις εγώ, ενάμιση εσύ. Κάπως έτσι πάει η ιδεο­λογία στις ημέρες μας. Ρομαντικά και με ανιδιοτέλεια. Αν, λοιπόν, οι θέσεις που έχει καβατζώσει ο Βαγγέλης της πασοκάρας δεν δοθούν στην πασοκάρα, τότε θα ξεσπάσει κυβερνητική κρίση. Ο Βαγγέλης -επειδή είναι ευαίσθητο αγόρι- θα παρεξηγηθεί, αν χαλάσει η συμφωνία, και θα φύγει από τη συγκυβέρνηση. Κι αυτό λίγο πριν από τις γερμανικές εκλογές, το κούρεμα του χρέους, το επόμενο πακέτο. Αστάθεια, ανασφάλεια, παγκόσμια ανατριχίλα. Ντόμινο ανεπιθύμητων εξελίξεων. 

Στον Κουλούρη 

Με την πτώση της κυβέρνησης (λόγω της ανεργίας Παπουτσή), το ευρώ θα άρχιζε να τραμπαλίζει, να σειέται και να λυγιέται σαν καραγκούνα που χο­ρεύει. Η Ελλάδα θα έφευγε από το ευρώ, για να σταματήσει το τραμπάλισμα. Ύστερα, το ευρώ θα διαλυόταν, γιατί θα ακολουθούσαν η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η ίδια η Γαλλία. Οι Τούρκοι θα έβρισκαν ευκαιρία να μας την πέσουν μέρα μεσημέρι. Απόβαση στο Τουρκολίμανο. Το ξανθό γένος (οι Ρώσοι) και το άλλο γένος που χρυσίζει σαν φλουρί (οι Κινέζοι) θα την έπεφταν στην Τουρκία. Οι Αμερικανοί θα τσαντίζονταν πολύ και θα άνοιγαν τα σιλό με τα πυρηνικά. «Τσούπ!» θα έκανε ο πρώτος πύραυλος που θα εκτοξευόταν. «Τσούπ!» κι ο δεύτερος. Παγκόσμιος πόλεμος, Αρμαγεδδών, Αποκάλυψη! Πυρηνικό χειμώνα μέσα στο κατακαλόκαιρο θα είχαμε, αδελφέ μου. Για τέτοια είμαστε τώρα ή να βρούμε καμιά παραλία με δωρεάν ξαπλώστρα; 

Έτσι, λοιπόν, με την επαγγελματική αποκατάσταση του Χρήστου Παπουτσή σώσαμε τον πλανήτη από βεβαία καταστροφή. Να βρούμε δουλειά και στον Κίμωνα Κουλούρη! 

Παναγιώτης Λιάκος 
(Εφ. Δημοκρατία-15/07/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger