Αρχική » » Ο γύρος του κόσμου σε 20 μήνες από τον ταξιδευτή... «Φιλέα ΓΑΠ»

Ο γύρος του κόσμου σε 20 μήνες από τον ταξιδευτή... «Φιλέα ΓΑΠ»


Βράδυ Τρίτης στη Βουλή και ο Γιώργος Παπανδρέου, κατάμαυρος από την ηλιοθεραπεία και τα μπάνια, κάνει την εμφάνισή του στη Βουλή. Όσο κι αν ο σκοπός ήταν «πασοκικός», αφού έπρεπε να ψηφίσει για την εκλογή του Γιάννη Δριβελέγκα στη θέση του Ε’ αντιπροέδρου της Βουλής, ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε κακόκεφος και λιγομίλητος. Δεν είναι και λίγο να σου χαλάνε τις διακοπές. Πόσο μάλλον όταν αυτές διαρκούν κοντά δύο χρόνια.

Ο γύρος στα πέρατα του κόσμου για τον Γιώργο Παπανδρέου άρχισε...
λίγο μετά τον Νοέμβριο του 2011, όταν παρέδωσε τα ηνία της χώρας στον Λουκά Παπαδήμο. Με πρόσχημα τις αρχαιρεσίες και τη δική του υποψηφιότητα στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο πρώην πρωθυπουργός άρχισε τα ταξίδια στις αρχές του 2012. Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τις συνεχείς «κοπάνες» του κ. Παπανδρέου είναι ότι ακόμα και η Βουλή έχασε τον λογαριασμό με τις άδειες που ζητά και πρέπει να έχουν φτάσει κοντά στις 20. Τα ανέκδοτα στη Βουλή δεν ήταν δυνατό να αργήσουν. Το καλύτερο, μάλιστα, που ακούστηκε είναι πως οι διοργανωτές του διαγωνισμού για την καλύτερη δουλειά του κόσμου (φαροφύλακας σε εξωτικό νησί) σίγουρα δεν είχαν ρωτήσει τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος έχει βρει τον τρόπο ώστε από τις 365 ημέρες του χρόνου να λείπει τις 300!

Το «Giorgos Tours» ξεκίνησε τις περιοδείες του από το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής τον Δεκέμβριο του 2011, με αφορμή σύσκεψη για την κλιματική αλλαγή. Πριν καν περάσουν δύο μήνες, και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2012, με πρόσχημα, όπως είπαμε τη Σοσιαλιστική Διεθνή, ο ΓΑΠ πραγματοποιεί πενθήμερο ταξίδι στην εξωτική Κόστα Ρίκα. Το συγκεκριμένο ταξίδι, μάλιστα, και η «χλιδή» των spas ήταν αυτό που προκάλεσε εμφύλιο σπαραγμό στο ΠΑΣΟΚ, όταν άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη ότι το μόλις πέντε ημερών ταξίδι κόστισε στα ταμεία του κόμματος 200.000 ευρώ. Η πληροφορία διαψεύστηκε αρμοδίως, ήταν ωστόσο αρκετή για να προκαλέσει θύελλα μεταξύ βενιζελικών και παπανδρεϊκών στο ΠΑΣΟΚ.

Λίγους μήνες αργότερα, η Νότια Αφρική βρέθηκε και πάλι στο καλεντάρι του κ. Παπανδρέου. Και πάλι στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών στη Σοσιαλιστική Διεθνή, ο Γ. Παπανδρέου επισκέπτεται τον Αύγουστο του 2012 νέο, εξωτικό προορισμό, και συγκεκριμένα το Κέιπ Τάουν, όπου κατήγαγε περηφανή θρίαμβο, εκλεγόμενος ως επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Τα ταξίδια με αφορμή τη Σοσιαλιστική Διεθνή είχαν ξεκινήσει από το 2009, όταν αμέσως μετά τις εκλογές επισκέφτηκε τη Δομινικανή Δημοκρατία στην Καραϊβική. Εκεί όπου έχει τραβηχτεί και η διάσημη φωτογραφία με τον τότε πρωθυπουργό να χορεύει σε λάτιν ρυθμούς με Δομινικανή χορεύτρια.

Το καλοκαίρι του 2012, πάντως, είναι αυτό που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη του Γιώργου Παπανδρέου ως το πιο ξέγνοιαστο όλων των εποχών. Απαλλαγμένος από τα άγχη της πρωθυπουργίας και της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος ξεσάλωσε και όργωσε ολόκληρη τη χώρα, παίρνοντας γεύση από δεκάδες παραλίες. Η περιοδεία ξεκίνησε από τον περσινό Μάιο με πρώτο σταθμό την αγαπημένη όλων των Παπανδρέου Κρήτη. Αγιος Νικόλαος και Κολυμπάρι ήταν τα πρώτα. Ακολούθησε η Πάτμος στα μέσα Ιουλίου, όπου φιλοξενήθηκε σε σπίτι επιχειρηματία, ενώ στο πρόγραμμα συμπεριελήφθη και επίσκεψη με ιστιοπλοϊκό στα γύρω νησάκια, όπως το Μαράθι, οι Αρκιοί και το Αγαθονήσι. Σειρά πήρε η Σάμος με πρόσχημα το Συμπόσιο της Σύμης, ενώ νωρίτερα, στις αρχές του Ιουλίου, είχε περάσει και μια βόλτα από το νησί των ιπποτών, τη Ρόδο, για να βραβευτεί για τη... συμβολή του στην εκπαίδευση, σε διεθνές συνέδριο που πραγματοποιούνταν εκεί

Αυτόπτες μάρτυρες ορκίζονται ότι λίγες ημέρες αργότερα τον είδαν στη Σκιάθο, όπου εθεάθη να επιδίδεται στο αγαπημένο του θαλάσσιο σπορ, του κανόε καγιάκ, αλλά και να κάνει ποδήλατο στα μονοπάτια του νησιού, το γραφείο του όμως έσπευσε να το διαψεύσει. Αμέσως μετά την Πάτμο, πάντως, σειρά είχε η Σέριφος, αγαπημένος προορισμός του Γιώργου Παπανδρέου από την εποχή που φιλοξενούνταν ακόμα στο περίφημο «Stown house» του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο, το «καράβι» του Γιώργου έδεσε και στην Πάρο. Αυτός, μάλιστα, που τον «έδωσε» ήταν ο Πάνος Καμμένος μέσω twitter.

Φυσικά, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα μπορούσε να αφήσει παραπονεμένη την Πελοπόννησο. Δεν επισκέφτηκε ωστόσο την Αχαΐα, όπως θα περίμεναν πολλοί, αλλά τη Μεσσηνία και το υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Costa Navarino». Εκεί ωστόσο βίωσε μια δυσάρεστη εμπειρία, καθώς τα πολλά στρείδια που έφαγε του ανέβασαν την πίεση, με αποτέλεσμα να τρέχει και να μη φτάνει.

Τα γέλια στην Ολομέλεια

Το φθινόπωρο του 2012 υποτίθεται ότι οι διακοπές του θα ολοκληρώνονταν. Κάπου εκεί όμως προέκυψε το Χάρβαντ, αφού το καλοκαίρι του 2012 ο πρώην πρωθυπουργός αποδέχτηκε σχετική πρόσκληση του αμερικανικού πανεπιστημίου για σειρά διαλέξεων με αντικείμενο τις επιπτώσεις της κρίσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Και κάπως έτσι ο Γ. Παπανδρέου εξαφανίστηκε ξανά. Το κακό γι’ αυτόν είναι ότι κάθε φορά που έφευγε, το μάθαινε όλη η Βουλή, αφού, ως απλός βουλευτής πλέον, έπρεπε να καταθέτει αίτημα για άδεια στο εξωτερικό, το οποίο εγκρίνεται από την Ολομέλεια. Ετσι, κάθε φορά που ο προεδρεύων ανεγίγνωσκε αίτημα του πρώην πρωθυπουργού στην αίθουσα της Ολομέλειας γινόταν χαμός. Οσο για τα αιτήματα; Εχουν φτάσει κοντά στα 20 μέσα σε μόλις 11 μήνες λειτουργίας της Βουλής. Με απλά λόγια, πάνω από μία άδεια κάθε μήνα. Και όπως λένε όσοι βρίσκονται κάθε μέρα στη Βουλή, αν ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε πέντε φορές στη Βουλή, είναι ζήτημα.

Το καλοκαίρι του 2013 ήρθε και, όπως φαίνεται, ο κ. Παπανδρέου δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει συνήθειες. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με Σέριφο, ενώ ήδη στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου ο πρώην πρωθυπουργός πρόλαβε και επισκέφτηκε και υπερλούξ ξενοδοχείο στην Κυλλήνη.

Οι επιθέσεις στον Βενιζέλο

Οι διακοπές διακοπές, ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειπε συχνά πυκνά να σχολιάζει μέσω δημοσίων παρεμβάσεων την επικαιρότητα, συντηρώντας έτσι ζωντανό το παπανδρεϊκό στοιχείο στο ΠΑΣΟΚ και προκαλώντας τεράστιο πονοκέφαλο στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Προκαλεί αίσθηση, μάλιστα, το γεγονός ότι οι παρεμβάσεις έχουν αρχίσει να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας από τη μέρα που ο Ευ. Βενιζέλος μπήκε στην κυβέρνηση με το αξίωμα του αντιπροέδρου. Ετσι, μόλις μέσα σε είκοσι ημέρες πρόλαβε και σχολίασε την αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Γ. Παναγιωτακόπουλου από το ΠΑΣΟΚ, την επίσκεψη του καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μαξίμου, αλλά και το έλλειμμα του 2009.

(Εφ.Δημοκρατία-14/07/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger